Téma: Angíny, zánět dutin, uší, ATB 4X?/?, 9měsX?/?

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2011-02-10 22:53:52, odpověď na #8916 ukázat v kontextu reset

1. PK vyšší dávky a podle citu i ostatní. Masírovat páteř MO směrem k hlavě. Raš do koupelí. Sifon4 3xD 5-10 min. Všude vonět eukalyptem. Do krku RK z rozprašovače neředěné a do ucha po 2 kapky. Kulich, až akutní zánět ustoupí. 2. RK se s nimi netluče. Dlouhodobě GH.



Více viz obecné zpracování: Angína, Více viz obecné zpracování: Zánět obecně a konkrétně zánět dutin


hanule 2011-02-10 22:05:59 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer pane kořenáři,

moc vás prosím o radu.

1. moje starší dcerka (skoro 4 roky) od té doby, co chodí do školky skoro stále marodí. Aktuální situace: po dobrání jedněch antibiotik, za šest dní vysoké horečky, rýma kašel, bolest ucha (rozehnána RK - díky bohu za ně), krevní testy - vysoké CRP, takže po dobrání jedněch ATB, opět beré druhá - po devíti dnech.
Doma máme LPK, PK, PPK, TK, RK, MO, Glukopur, Vit C.
Dávám jí vše, různě nakombinované, ale nějak bez účinku. Poraďte co a jak, hlavně co jí dávat dlouhodobě, aby si spravila totálně zničenou imunitu těmi antibiotiky.

2. mladší dcerka (9měsíců), aktuálně: tři týdny rýma, týden chrapot (dle doktorky laryngitida), těžký zánět obou oušek (bez píchání), vysoké horečky, nasazeny ATB.
Můžu jí kapat RK do oušek, přestože jsme dostali kapky na ORL (můžu kapat RK společně s těmi druhými kapkami)?
Co dávat jí na imunitu - dlouhodobě?
Můžu jí dávat MO nakapané třeba na vložku na krk - hrdlo, pomůže to na tu laryngitidu (mám strach, aby se nezačala dusit)?

A poslední dotaz - můžu jim dávat kulicha, když mají záněty uší? Teplo ten zánět zhoršuje, nebo ne?

Jinak já jsem taky nějaká nakřáplá, stříkám neředěné RK do krku a nosu - jsem drsoň. Ale škrábe mě v krku a to škrábání mě nutí do takovýho pokuckávání (ne takovýto ehmm, hmm, eeeehmmm - víte co myslím) - můžu na to brát PK. Stále kojím.

Omlouvám se za ten román.
Moc děkuju
hanule

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele