Téma: Rána na hýždi nehojící se, hnisající po říznutí abcesu, tvrdé místo neznámého původu od konečníku k abcesu, bolest při sezení a tlak ?X?/?

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2011-03-16 12:39:41, odpověď na #9739 ukázat v kontextu reset

Vypadá to na poruchu prokrvení od útisku namoženými úpony nějaké žilky, což vede až k nekróze okolní tkáně jako takové proleženiny, která se čistí podél funkčních vláken do okolí jako píštělí. Ráno koupat Ve vodě s REK a během dne mazat VXK + MO.. K pití MK + TK 1+1 lžička do 2 dcl vody 4-6xD. S jídly OKH 2xD 1/2-1 lžíce. Po jídlech JK 1-2 lžičky. Jídla jaterně šetrnější. Sifon 6 a dýchat 4xD 15 i víc minut. Zadbalon 4xD minutu. Novpoklony 4xD 5-15. Podsazovat pánev, vyprsit se. Do konečníku kvůli lymfě 1-2xD 1-1,5 ml MO.

Více viz obecné zpracování: Proleženiny

Paša 2011-03-16 08:10:29 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, obracím se na vás ze zoufalství, neb dvouměsíční návštěvy chirurgie nikam nevedou. Udělal se mi absces - na levé straně hýždě v blízkosti konečníku (ale ne těsné). Lékaři ho rozřízli - dokonce 2x, protože se ukázalo, že je hlubší než mysleli. Rána se stále nehojí a občas hnisá, ale to už mě přestalo trápit. Více mě trápí příčina abscesu. Prý jsem musela upadnout a z následného hematomu se to stalo. Nejsem si toho vědoma. Ale zjistila jsem, že právě na levé straně - v blízkosti "hráze" a de facto konečníku mám velmi tvrdé místo - spíš než boule je to jako provázek. A je to tvrdé téměř jako kost. To tvrdé místo postupuje právě až do míst, kde se vytvořil absces. Při delším sezení mi toto místo začne bolet a tlačí právě na konečník a poté mám pocit "tvoření hemeroidů", ale nic takového se mi netvoří. Postupně bolest opadne, když si místo lehce "masíruju". Dle lékařů tam "nic nemám".... Jsem ochotná to léčit jakkoli sama, ale netuším,co by to mohlo být. Křečová žíla? Nebo jsou v té oblasti nějaké úpony, které se častým sezením namohly a otekly - jako např. úpony na rameni apod. Asi by to chtělo vyšetření sonem, ale bohužel toho se nedočkám a obávám se, že se mi znovu vytvoří absces.
Děkuji za jakoukoli radu.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele