Téma: E.coli v čerstvé koupené zelenině
Celkem 3 příspěvků.
Břetislav Nový 2011-06-03 21:28:54 | ukázat v kontextu reset |
Když víte, od koho te zelenina je, tak klidně. Když ne, tak to zkuste virgulí. Více viz obecné zpracování: Infekce celková |
Břetislav Nový 2011-06-03 21:27:09, odpověď na #11741 | ukázat v kontextu reset |
Zmutovaná bakterie E. coli EHEC 0104 je zatím neznámý fenomén močůvek a chemických laboratoří po neúspěších s přechozími mutacemi chřipek, jehož toxiny napadají přednostně mladé ženy (zdravě se stravujícími zeleninami), jimž způsobuje hemolyticko - uremický syndrom, což je v podstatě rozklad krvinek v ledvinách s ucpáváním kapilár a komplexním ledvinovým selháváním + krvavý průjem a křeče v břiše. Zprvu se i odborník může domnívat, že jde o momentálně silně rozšířenou střevní virózu neznámé etiologie, ale když vás to sejme jako salmonela, zrychlí myšlení a vy krok. Bohužel ale na rozdíl od salmonely, které musíte požít asi milion zárodků, vám u téhle potvory stačí zárodků asi jen pouhých 100!!!! Tím pádem je to velmi nakažlivé a stačí podání ruky, sáhnutí na kliku, sáhnutí na něco, na si sáhla po sáhnutí na kalhotky a dokonce i jen na sedák židle, kde infikovaný, který si neumyl zadek po stolici, poseděl. (K tomu (na ruce i na zadek) doporučuji naše antibakteriální mýdlo http://www.dedekkorenar.cz/zbozi-a-produkty/tekute-mydlo-s-antibakterialni-prisadou-p156.html a malé balení tahat s sebou na cesty v kufrech!) |
Anuš 2011-06-03 15:08:14 | ukázat v kontextu reset |
Dobrý den pane Nový, |