Téma: Kvasinková infekce v ústech i zadečku u kojence

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2011-06-07 07:46:31, odpověď na #11773 ukázat v kontextu reset

Tak to vám s největší pravděpodobností gratuluji. Lidské mléko obsahuje poměrně hodně cukru, který usnadňuje nákazu. V případě vaší další gravidity není souběžné kojení moc vhodné a doporučuji s dítětem přejít na obvyklou stravu. Já standardně na plíseň doporučuji kontaktně dubovky, ale máme k dispozici parazitální houbu, která se plísněmi živí. Jako zásyp na zadek: Chytrá houba Pythie Prevent foot powder 4 g zásyp 110,- Kč. Jako obklad: Chytrá houba Pythie Bio 3x5 g (obklad) 480,- Kč Pythium Oligadrum: plísně nehtů, nohou, jazyka, vlasů a kdekoliv. Jinak bych dítku do stravy propašoval OKJ asi lžičku na den  a na dudlík GH. Moje přípravky jsem vymýšlel původně kvůli svým dětem a nápis že není určeno nařizuje zákon výrobci. To znamená, že když to dítěti dáte, je to na vaše riziko. Tu ostropestřecovou kaši OKJ si berte sama 2-3xD 1/2-1 lžíce s jídly v zájmu vaší detoxikace i případně zlepšení kvality mléka atd viz choroby - těhotenství normální.

Více viz obecné zpracování: Kvasinková nákaza,Těhotenství normální

jana02 2011-06-06 09:44:39 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,

bojuji už 10.týden s kvasinkovou infekcí u dcery (9 měsíců, cca 9 kg). Infekce začala v ústech a po 14 dnech se objevila i na zadečku. Léčba začala genciálkou. Pak následovala homeopatika (Borax, i něco silného - název si nepamatuji - dával jí je pediatr). Zadeček koupu také v hypermanganu. Z ůst infekce po čase zmizela, ale pokud ji pár dní nemažu, znovu se objeví. Zadeček se ale moc nelepší. Pediatr už zvažuje antimykotika. Do nich se mi moc nechce.

Našla jsem k tomuto tématu vaši odpověď http://www.dedekkorenar.cz/poradna/tema/930.html. Když jsem koukala na příbalové letáky, je téměř všude uvedeno, že není určeno dětem do 3 let a např. u OO-KH je dávkování 1 lžička na 15-20 kg telesné hmotnosti na den a dcera nemá ani těch 15 kg....

Stále ji několikrát denně kojím, takže bych se chtěla zeptat, jestli ji kvasinky nemohu neustále předávat já (pediatr říká, že ne)? Ale nevím jak na případnou léčbu, protože jsem s největší pravděpodobností znovu těhotná.

Moc děkuji za odpověď
Jana V.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele