Téma: Amalgámové plomby

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2011-08-04 01:32:59, odpověď na #12056 ukázat v kontextu reset

Množství uvolněné rtuti z plomb je při jinak správné životosprávě zcela neškodné. Pakliže ale jíte cukr a nečistíte si zuby po každém jídle, je situace poněkud horší, ale ne tak, jak praví média. K tomu vám stačí výpočty z 8 tř. ZDŠ, jestli jste dával při chemii pozor... Měnit jen z estetických důvodů. Plastové vydrží méně



Více viz obecné zpracování: Jaterní poruchy (Jaterní nedostatečnost)


danyjela 2011-07-25 20:45:37 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,
dcera (7 let, velká dědičná zátěž, nedonošená, porodní váha 1,40 kg, adoptovaná, matka HbsAg pozit., už půl roku čistíme játra po zářijové mononukleóze Vaším OO-KH - jinak zaplaťpánbůh žádné postižení nemáme, je to chytrá holčička, jen často nemocná...) má v pusině 3 kazy. Dnes při prohlídce u zubaře, kde jsme byli celá rodina, jsem se chtěla objednat zvlášť na výměnu amalgámových plomb za umělohmotné kvůli rtuti. Dr. mě zrazoval, prý je to mediální a obchodnická bublina kvůli miliardám zisku za plastové plomby. Viděla jsem ale pořad The Incurables, kde mj. jedné ženě alternativní lékaři doporučili výměnu všech amalgámových plomb za neškodné plastové.
Dr. ještě říkal, že rtuť obsažená v amalgámu se prý vylučuje do organismu (resp. kamkoli), jedině když je ve sloučenině s vodou (?). Prý je to naprosto bezpečné. Plastové prý vyvolávají alergie (!).
Prosím o Váš názor nejen ohledně amalgámových plomb pro děti, ale i pro nás dospělé. Vyměňovat, nebo nechat?
Díky předem!
Daniela Pilařová

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele