Téma: Otok nohy, bolest, zarudlost v místě vpichu trnu 61X168/82

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2011-10-23 20:50:38, odpověď na #13435 ukázat v kontextu reset

Ještě jsem se nesetkal s trny na švestce, ale je to vaše švestka. Udělejte si obklady nejdřív asi na 2 hodiny RK neředěné. Když to po sejmutí bude vypadat dobře, udělejte ho znovu a případně ještě jednou. Potom rozmíchejte bílý jogurt asi 50 ml + 50 g tvarohu tučného + REK + 1 lžíce (10 ml) + 1 lžíce VXK a nechte jako obklad celou noc. Druhý den po omytí mazat MO+ asi 10 minut směrem k srdci a nechat 1-2 hodiny. Potom smíchat Carbofitu asi 2-3 lžíce s troškou vody na hustou pastu, tu tlustě namáznout na nohu, dát jen na toto igelit a potom zavázat asi na 6-8 hodin. Lze to opakovat. K pití TK+ LPK + CK 1+1+3 lžičky do 2-3 dcl vody a pít mimo jídla 3-5xD i v noci. S jídly OKH 3xD 1/2-1 lžíci a po jídlech JK 2 lžičky do 1-2 dcl vody + Dolomit. GY 4xD2 tobolky. Q10P 3xD 2, Pupalka 3xD 2. Sifon 6 a dýchat co hodinu 5-10 minut. Zákaz cukru, bílé mouky, margarínů.

Více viz obecné zpracování: Rány nehojící se

Babulinka 2011-10-21 07:01:05 ukázat v kontextu reset

Dobrý den dědečku!
Jsou tomu 4 týdny co jsem byla na zhradě a píchla jsem si přes botu do nohy trn ze švestky.Místo vpichu je tak 6 cm pod 2 a třetím prstem od palce.Měla jsem obuté takové gumové boty,hned jsem si trn z boty vyndala a dívala jsem se jak to mohu mít asi hluboko.Kůže na chodidle le tvrdá a ten trn měl pryč jen maličkou špičku..Hned jsem šla domů a ranku si vydesinfikovala perox. vodíku.Nebyla skoro ani videt a vytekly jen asi 2 kapky krve které jsem vytlačila z ranky nic víc.Dala jsem si náplasť k vůli přístupu infekce a protože mě noha bolela již jsem na švestky nešla.Nechtěla jsem s tím jít k lékaři protože jsem si myslela,že je to blbina kterou musím zvládnout sama.Dcera je zdr. sestra a donesla mi z lékárny černou mastičku,kterou jsem si každý den měnila.Asi do 4 dnů mi noha začala lehce otékat a bolest neustupovala spíše naopak.Rozhodla jsem se jít k lékaři.Poslal mě na chirurgii kde mi nohu rozřízl a vyčistil.Říkal,že tam nebyla ani špička trnu ani žádný hnis.Dal mi tam
nějakou šedou mast "smradlavku" a za 3 dny na kontrolu.Tak se to zopakovalo ještě 2x.Jo a předepsal mi antibiotika 325 mg po 8 hodinách.Pak jsem byla 2x u prakt. lékaře.Na nohu mi předepsal Heparoid 3x denně mazat a předepsal další ant. Augmentin 625 mg,ta co jsem brala před tím prý byla slabá.Jsem na posteli celou dobu abych měla nohu zvednutou,chodím jen na toaletu.Přesto,že dodržuji tento klidový režil noha je stále nad prsty asi 4 cm lehce zarudlá,a oteklá.Nemohu se obut do žádné boty.Taky mé to pořád bolí.
Říká,že si mám dávat studené obklady ale vůbec to nemá žádný efekt,po těch obkladech otok neustupuje.Prosím Vás dědečku co mám dělat.Jakou radu mi dáte.Syn mi stále říká,že jsem si měla dávat obklady ze slivovice a noha mohla být dávno zdravá.
Věřím,že mi dáte dobrou radu za což Vám předem moc děkuji.
S přáním pevného zdraví a hezkého sluníčkového dne Maruška.


Málem bych zapoměla,mám 61 roků,měřím 168 cm,vážím 82 kg a jsem v důchodu.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele