Téma: Krevní výron do oka, rozmazané vidění 66X145/55

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2011-11-21 01:30:48, odpověď na #13578 ukázat v kontextu reset

Narovnejte jí krk a remise nebudou. K pití jí dejte mimo jídla GH 1 lžíce do 2 dcl... 4xD



Více viz obecné zpracování: Oční problémy


P.avla 2011-11-14 12:36:02 ukázat v kontextu reset

Dobrý den pane Nový,

píši za svoji maminku, 66 let, 145cm, 55kg, lehce pracující důchodkyně, poměrně se hýbající (stále někde poletuje). Již jsem Vám jednou psala stran její obavy o skon díky mozkové příhodě - oba její rodiče na mrtvičku zemřeli a předcházelo tomu nehezké období stařecké demence, když je Pepka klepla, takže maminka má z podobného konce hrůzu. Doporučil jste jí NK a MK, které pilně bere (MK 2x denně, NK na noc, vždy tři týdny a pak tři přestávka, také B komplex na noc a po jídlech JK, a na večer fouká do sifonu).
Maminka je opět v šoku, protože se opakuje to, co již před lety - dnes od rána rozmazané vidění a před pár dny krevní výron do oka přes noc. Když se jí to kdysi stalo, lékaři nevymysleli nic, jen si mysleli, že by to mohla být malá mozková příhoda. nyní k doktorovi ani nešla. Nic jí nebolí, jen rozmazané vidění znepříjemňuje život - nicméně postupně to odchází, už je to jen v koutku očí.
Mohl byste, prosím, poradit, zda má důvod se obávat a taky hlavně, co s tím dělat? Maminka se dlouhodobě léčí jen na poněkud vyšší tlak (bere 1x denně na noc APO-AMLO 5mg), jinak je zdravá.
Děkuji, Pavla Marková

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele