Téma: Nosní mandle, komplikace po odstranění 4,5X?/16

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2011-12-08 21:42:58, odpověď na #13723 ukázat v kontextu reset

Děláte to dobře, jen jste zapomněla na dubovky - z rozprašovače neředěné 6xD nebo podle citu. Moje děti si v tomto věku už stříkaly dubovky do krku samy... Na noc obklad z MO na přední stranu krku. Jinak ho lze dát kdykoliv a po 12 hod na 6 hodin sejmout. Dejte jí teplou čelenku na čelo nebo čapku. Na obličej šátek jako kovboj. Zdá se, že má plné dutiny. Vůkol voňte eukalyptem za studena. S TK i vitC100.



Více viz obecné zpracování: Zánět obecně a konkrétně zánět dutin


hanule 2011-12-07 19:52:47 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer pane Nový,

moc bych vás chtěla požádat o radu. Dne 23.11. jsme nechali odoperovat nosní mandli naší dcerce (4,5 roku, 16 kg), proběhlo to prý dobře, ale po asi třech dnech si začala stěžovat na bolest v krku a začalo jí strašně páchnout z úst a nosu.

Na ORL nám sdělili, že se jí zanítila ta rána po mandli a nasadili antibiotika. Zápach asi po deseti dnech zmizel, ale bolest krku - svalů zůstala.

Špatně otáčí hlavu na strany a skoro nemůže hlavu zaklonit, prý ji moc bolí krk. U doktora, který se zabývá rehabilitacemi nám řekli, že máme dávat Priessnitzův obklad 2x denně a také 2x denně podávat Nurofen (Ibalgin). Po podání léku bolest přejde, ale jakmile lék přestane účinkovat, tak se bolest vrátí.

Moc vás prosím, poraďte, jak jí pomoci, úplně mi to trhá srdce, když vidím, jak chodí taková jako předkloněná přikrčená (jako stará babička), když jí to bolí moc, tak se otáčí celým tělem a hlavu vůbec nezakloní.

Zkouším jí krk mazat vaším MO, krk má neustále omotaný teplou šálou, také ji dávám PPK a TK, ale nevím, jestli dělám dobře.

Moc prosím o radu a děkuji.
Hanka

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele