Téma: Ostropestřecový olej - použití v kuchyni

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2011-12-30 09:13:35, odpověď na #14018 ukázat v kontextu reset

OO i OKH lze používat do pečiva jako jiný olej a účinné složky to nijak nepoškodí. Vyzkoušeli jsme to v cukroví i ve chlebu a nemá to chybu.

Pavel V 2011-12-29 14:20:01 ukázat v kontextu reset

Dobrý den!
Měl bych dotaz který se spíš týká praktického použití ostropestřecového oleje.Zaujala mne informace že vydrží i teplotu 160 stupňů.Zajímalo by mne zda se účinné látky v něm nějak nepoškodí.Chtěl bych ho zkusit přidávat rodině do polévky nebo omáčky protože jíst ho ze lžičky je nedonutím)Děkuji!

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele