Téma: Ještěrčí dech, jogový dech a sifon - rozdíly mezi účinky

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2012-01-08 16:39:17, odpověď na #14089 ukázat v kontextu reset

Za schůzku platíte a je na vás, zda zvolíte téma zdraví, či co...
Sifon poměrně dokonale hospodaří s CO2 tím předchází holotropnímu efektu nedokysličení.
Ještěrčí dech hospodaří s CO2 na akceptovatelné hranici a výrazně zlepšuje sycení krve kyslíkem než dech povrchní. Oboje vás chrání i například před vysokohorskou nemocí.
Plný jógový dech vás účinně zbavuje CO2 a tím stahuje cévy a omezuje využití kyslíku ve tkáních. Nicméně snížením mozkového výkonu se zlepší poměrné hospodaření kyslíkem a snižuje produkci metabolitů v CNS až tak, že produkuje endorfíny. Únava je buď z metabolitů nebo přebytku volných mediátorů a možná i nedostatku ATP v důsledku zpomaleného oběhu..

Pavel V 2012-01-04 14:48:12 ukázat v kontextu reset

Dobrý den!
Chtěl jsem se zeptat jaký je rozdíl mezi účinky ještěrčího dechu nebo sifonu a plného jógového dechu(tj hluboký nádech a hluboký výdech bez pauz) na organismus a jak je správně kombinovat.Včera jsem poprvé zkoušel jógový dech asi 2 hodiny a účinek byl famózní-nejdřív motání hlavy,na to jsem si zvykl a pak pocity euforie.Po přechodu na normální dýchání jsem se cítil jako bych vypil 10 kafí.Super.Ale ráno se mi zdálo že jsem unavenější než obvykle.Tyto stavy po sifonu nemám ale cítím že mi taky dělá dobře.Jak nejlépe tyto druhy dýchání přes den zkombinovat?Moje představa byla ráno půl hoďky sifon,v práci po obědě jógový dech,večer u televize opět sifon.Co vy na to?
A ještě podotázka k poradně na černém mostě-když si s Vámi sjednám schůzku,je to jen o zdravotních problémech nebo si můžeme povídat i o bylinkách a jejich zpracování?Dost věcí si připravuji doma tak bych chtěl vědět zda to dělám správně.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele