Téma: Refluxní ezofagitida, lehká inkompetence kardie 29Y174/55

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2012-04-02 09:21:39, odpověď na #15364 ukázat v kontextu reset

12K 1 ml do decky vody a pít před jídly asi 5 minut nebo po jídlech s JK 2 ml v 1,5 dcl vody. MO+ 3xD 1 lžička spíše mimo jídla nebo podle snášenlivosti i více. MO+ též mazat ve směru hodin břicho a masírovat záda ve směru k hlavě. Zadbalon 4xD půl minuty, protože inervace od míchy nic moc. Masáž panem Vrškem.



Více viz obecné zpracování: Pálení žáhy


Janka Amy 2012-03-28 17:15:28 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, moc Vás prosím o radu pro mého přítele, při diagnóze po fibrioskopickém vyšetření - refluxní ezofagitida 1. stupně a lehká inkompetence kardie, (jedná se o muže 29 let, 174 cm, 55 kg).
Stále se opakující příznaky lehkého pálení žáhy směrem od žaludku nahoru, častý pocit těžkosti v žaludku, občasné pocity na zvracení, říhání.
Přítel dodržuje přísnou dietu, kde jsou vyloučeny tuky, sůl, koření, ostrá jídla, cukr, ale i přesto, že dodržuje tuto dietu (alespoň 4 měsíce) tyto příznaky se pořád dostavují. Extrémní problémy způsobují hořké věci a i méně tučné pokrmy. V podstatě jeho jídelníček tvoří rýže, vařené kuřecí maso, kořenová zelenina, paprika, černý chléb, pomazánkové máslo, méně tučný sýr, brambory, mléko, tvaroh, banány, pomeranče. Po ostatních jídlech se dostaví pocity nevolnosti a výše popsané pocity, někdy se tyto pocity dostavují i po vyjmenovaných dietních jídlech.
Byli předepsány prášky Loseprasol a Degan, které zabírali, ale po vysazení těchto léků se příznaky opět dostavili.
Před zjištěním diagnózy byl silný úbytek váhy z 61 kg na 53 kg, daří se trochu přibrat, nyní 55 kg. Před zjištěním diagnózy fibrioskopickým vyšetřením, se přítel léčil na slabší průběh mononukleózy (bral ostropestřecovou kaši) a játra jsou i podle jaterních a krevních testů v pořádku. I proto je doba diety tak dlouhá.
Mnohokrát Vám děkuji za pomoc.
Jana

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele