Téma: Ekzém, puchýře na rukách až 2 cm, svědivé, hnisající 30X177/72

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2012-07-12 07:58:43, odpověď na #15737 ukázat v kontextu reset

Praskající a mokvavé puchýřky tamponovat RK, potom velmi jemně vetřít MO+ (mazat celé paže směrem nahoru až k lymf. uzlinám do podpaží a nakonec postiženou oblast tence namazat RM. K mytí i k praní používat jen naše antibakteriální mýdlo. Do koupelí přidávat Raš. Nutné je posílit játra OKH+EVE 1+1/2 lžíce s jídly, JK 2 lžičky do 1,5 dcl vody, GK 2 lžičky 4xD pít mimo jídla. Na noc KŘEM 1 lžíci do 2 dcl vody + 1 ml NK a k tomu B komplex forte 1 tbl, B12 a kyselinu listovou. Rovněž posílit dýchání, protože bez kyslíku nemůže tělo účinně zdetoxikovat jaterní odpad. Novpoklony 15-20 3-4xD, SIF6 5-10 min. každé dvě hodiny. Zadbalon 4xD půl minuty. NE: Cukr, sladkosti, uzeniny, margaríny, bílou mouku, tavené a plesnivé sýry, cizokrajné koření, kečup, obecně těžko stravitelné potraviny, tepelně barevně přeměněné potraviny, konzervanty, barvené a dochucované potraviny. Obecně E. Od 17 hodiny nejíst vůbec, pouze tekutiny. Navečer dynamická procházka 90-120 min. Vyprsit, narovnat.

Více viz obecné zpracování: Ekzém atopický

AnnaV 2012-07-04 11:04:43 ukázat v kontextu reset

Dobrý den pane Nový,
Je mi 30 let, měřím 177 cm a vážím 72 kg. Pracuji jako provozní v rodinném podniku (restaurace, penzion), v současnosti jsem dva měsíce po tříleté mateřské dovolené.
Půl roku po porodu se mi na dlaních a prstech začala dělat vyrážka, se kterou bojuji dodnes. Za poslední rok se mi to natolik zhoršilo, že jsem šla na kožní, kde mi řekli že mám atopický ekzém a nasadili "kortikosteroidovou" mast. Pak bylo chvíli zlepšení, ale pak nastalo prudké zhoršení. Před půl rokem se mi na prstech a dlani pravé ruky začali dělat půchýřky, které svědili, praskaly a vytékala z nich čirá tekutina. Puchýřů stále přibývalo a začaly hnisat. Přidaly se horečky a natekly mi uzliny. Nemohla jsem prsty vůbec hýbat. Dostala jsem tekutý pudr, tři balení antibiotik a antibiotickou mast. Došlo ke zlepšení, ale teď po třech měsících se to zase vrací a myslím, že ještě v horší míře. Puchýře se spojují a tvoří se mi ložiska o velikosti až 2cm, které mokvají a hnisají. Kožařka mi dala opět "kortikoidní mast" a pudr. Používám jen ten pudr. Peru v pracím prášku, ale máchám v octu. Na vše používám bavlněné rukavice, protože při styku s čímkoliv je stav ještě horší. Prosím poraďte a omlouvám se za dlouhou otázku

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele