Téma: Měsíčkový olej - degradace

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2012-08-07 14:22:15, odpověď na #15859 ukázat v kontextu reset

MO je háklivé na každé vysokoenergetické záření, které rozkládá přítomné karotenoidní barviva, která jsou důležitým antioxidantem a účinnou látkou měsíčku. Proto doporučuji důsledně chránit před světlem, které bývá nejčastějším problémem degradace MO. Bohužel to umí i mikrovlny, radiace, UV záření, vysokofrekvenční vlny elektromagnetického charakteru - vysílačky, mobilní telefony, televizní zářiče, wifi atd. Je tedy nanejvýš pravděpodobné, že někde v okolí máte takový škodlivý zdroj, protože jinak není žádný rozumný dúvod z popsaného vyplývající. (Temno, sucho a chlad.)
MO+ má flavonoidů víc a nejsou jen karotenoidního typu, takže bych očekával v popsaném případě ztrátu asi 25% účinnosti proti MO+ čerstvému. (U základního MO by to bylo asi 50% proti MO čerstvému.)
Doporučuji zrychlené spotřebování MO například na hemeroidy, poševní aplikace, křečáky a masáže zad. Na záněty pokožky, popáleniny, rakovinu, prsa, užívání a obklady bych doporučil čerstvý.
Setkal jsem se s vypotřebováním karotenoidů po kontaktu s kovovými oxidy na povrchu starých typů lžic, siluminu, hliníku ap. Také asi 1x za 5 let se objevuje u někoho anaerobní plíseň z pokožky nebo prostředí.
Prostě, jakmile MO nebo MO+ otevřete, tak ho plynule spotřebovávejte i třeba za cenu dovyužívání dovnitř.

Yvana 2012-08-07 09:14:17 ukázat v kontextu reset

Dobrý den! Mám doma MO+ asi tak 3měsíce a je téměř bezbarvý.... Je to velké balení a sahá asi 2cm od spodu. Dřív jsem měla jakýmkoliv dotekem vše zabarvené, ale teď je to spíš jen olej s jemňoučkým odstínem oranžové. Znamená to, že časem vyprchá? A tím pádem se i snižuje účinnost? Mám ho stále zabalený v tom papírovém obalu a na místě, kde na něj sluníčko nemůže.
Děkji za odpověď

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele