Téma: Astma 4X?/?

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2012-10-08 09:28:39, odpověď na #16033 ukázat v kontextu reset

GP 1 lžíce do 2 dcl vody a k tomu 1 lžička PPK. Záda rozblokovat hrudní úsek páteře vás musím naučit v poradně sám. Zatím zajděte za panem Vrškem - on jí rozmasíruje i okolí hrudní kosti a šíji. Vy jí budete masírovat záda MO od zadku ke lbi obden. Vysávejte i lůžkoviny. Na spaní kulicha až po bradu. Vůkol odpařovat za studena eukalypt. Nemůže cukr, čokoládu, kokos, margaríny, bílou mouku, tepelně barevně změněné potraviny. Sif 4 a dýchat 4xD 5-10 minut.



Více viz obecné zpracování: Astma


Vendula 2012-10-07 21:00:41 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,
moje čtyřletá dcera začala loni před vánoci pokašlávat, kašlat (záchvaty kašle v noci), bez nachlazení, v únoru měla zápal plic (chvíli pobyla i v nemocnici), asi 3 týdny po vyléčení začala kašlat znova (suchý, štěkavý, dráždivý), řešili jsme u dr., poslechově čistá, bez jakýchkoliv dalších problémů, RTG v pořádku. Na alergologii dr diagnostikovala astma (vyšetření spirometrem), předepsala kapky Zyrtec a inhalátor Ecobec, kašel do dvou dnů ustal a po celé léto se neobjevil. V září nastoupila dcera do školky, párkrát měla rýmu a kašel (kdy vykašlávala, takže to přisuzuji nachlazení, viróze), ale přidal se zpátky ten kašel neproduktivní a i přes léky se zhoršuje. V září jí na alergologii vzali krev na testy - podle nich není alergická na nic.
Manžel je alergik na pyly a trávy, některá zvířata, prach, roztoče. Já jsem alergická na prach, roztoče a mám astma (pravidelně beru Seretide Diskus a Berodual).
Dcera si nestěžuje na nic, žádné bolesti, stížené dýchání, nic takového, "jen" kašle.
Rádi bychom to léčili i jinak než léky, které, jak se zdá, přestaly zabírat.
Děkuji za radu.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele