Téma: Noční děsy 21X165/55

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2012-10-15 02:05:29, odpověď na #16057 ukázat v kontextu reset

Noční děsy se objevují zpravidla při nedostatku kyslíku a psychovypětí. Navečer dynamické sportovní aktivity při tep. fr. 110-140 tepů/min. 60-90 min. Před spaním Sif6 15-20 min. a zvláště, nezadýchala-li jste se navečer sportem nebo sexem... Na noc tmavý kulich a stáhnout až po bradu, spát při mírně otevřeném okně. Nechat zkontrolovat patogenní zóny. Při psychovypětí NK 1 ml do 1,5 dcl vody a B komplex forte na spaní. Doporučuji posílit i játra OKH + EVE 1/2 + 1/2 lžíce s jídly 3xD, JK 1 lžička do deci vody 3xD po jídle. Laskavou rukou masírovat páteř MO od kostrče ke lbi na noc. Zadbalon 4xD půlminutu, ZLZ 4xD a novpoklony také

Více viz obecné zpracování: Nespavost

Sidonie 2012-10-14 16:19:59 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, je mi 21 let, jsem vysoká 165 cm, vážím 55 kg, tep jsem si právě (v klidu) naměřila 82 úderů/min. Jsem studentka, tedy většinu času prosedím ve škole nebo doma u počítače, ale přivydělávám si pracemi hlavně fyzického charakteru.
Poprvé asi v patnácti letech se u mě objevily noční děsy. Probudím se zpravidla do dvou hodin poté, co usnu, s pocitem intenzivní hrůzy, často mám dojem, že je v místnosti někdo cizí, sklání se nade mnou a pozoruje mě nebo že slyším náhlý a silný hluk (ale nejedná se o sny). Začnu křičet, vzpírat se na posteli, "utíkat" před něčím. Po chvilce se proberu, uvědomím si, že žádné nebezpečí nehrozí, buší mi srdce jako o závod, jsem zpocená, klepu se. Přítel tím trpí stejně jako já, protože se vždy k smrti lekne. Objevuje se to nepravidelně, někdy to přijde cca jednou týdně, někdy mám půl roku pokoj, ale poslední dva roky je to častější než ze začátku. Nějakým extrémním stresem netrpím, třeba zkouškové období je pro mě psychicky náročnější, ale nepozoruji v té době četnější výskyt nočních děsů. Psychiatr mi doporučil pouze léky na spaní, které brát nechci, abych si nevytvořila závislost.
Děkuji za jakoukoli radu.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele