Téma: Diabetická noha, po CMP ochrnutí poloviny těla, deprese, mokvající rány 61X155/80

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2012-11-20 23:17:07, odpověď na #16191 ukázat v kontextu reset

OKH 1/2-1 lžíce s jídly (lze mazat i na chleba – ať si třeba myslí, že mlsá nutelu) nebo v jídlech. JK + CK 2+2 lžičky do 2 dcl vody 3xD po jídlech s OKH + kyselina listová 1 tbl. + Lecitin 1 tob. + Dologran J 1 lžička PPK + AK + MK 2+2+1 lžička do 2-3 dcl vody 3xD mimo jídla + Q10P 2 tob. + Gingko biloba 1 tob. + Brahmi 2 tob. Pokud potřebuje mlsat, ať pocucává Glucamedic 2 tob. 4-6xD a "Pro oči" podobně. Na noc Křem 1 lžíce do decky vody + B komplex forte 1 tbl. + NK 1 ml Zevně mokvající rány tamponovat RK dle potřeby. Okolí jemně masírovat VXK směrem k srdci a promazat až k lymf. uzlinám do třísel. Poté masírovat MO+ 2xD. Dýchání a mírný nezátěžový pohyb je nutný (procházky). Sif6 5 minut každou hodinu podle jejích dispozic.

Více viz obecné zpracování: Cukrovka na dietu

Alladin 2012-11-20 08:31:54 ukázat v kontextu reset

Krásný dobrý den,
potřebuji poradit jaké přípravky od Vás objednat na léčbu diabetické nohy naší maminky. Objednávku bychom potřebovali vyřešit akutně ještě tento týden.
Maminka má 61let, 155cm, cca 80 a více kg, před 10 lety prodělala mozkovou mrtvičku, od té doby je na polovinu těla ochrnutá a přibrala. Chodí velmi opatrně s berličkou. Našli u ní také cukrovku.
Je zapřísáhlým odpůrcem jakýchkoli léků i inzulínu, takže i svoji cukrovku po celých 10 let drží pouze stravou.
Nicméně se občas neudrží a něčím pořádně sladkým se doslova přejí. Trpí depresemi kvůli svému stavu a nechutí se potkávat s lidmi právě kvůli pocitu, že ji budou soudit/litovat za její stav. Proto většinu dne tráví doma, posedává.
Zhruba před dvěma měsíci jsme u ní objevili první mokvající rány na noze - té která je ochrnutá. Nasadili jsme diabetickou směs bylin (borůvka list, jestřabina list, fazolový lusk, pohanka) a cévní směs (ginkgo biloba, truskavec, oliva list, pohanka), obojí užívala 1x D velká lžíce bylin do 0,5l. Při pravidelném pití nastalo po cca 10 dnech zastavení situace a pozvolné zlepšování. V tu chvíli to začala lajdačit a do měsíce byla noha v mnohem horším stavu.
Přidali jsme jitrocelovou mast dle pana Váni, ale pomohla jen na chvíli, pak rozšiřování bolavých míst pokračovalo.
Asi týden aplikuje Prontosan W roztok k oplachování.
Dnes jsou rány mokvavé některé hlubší některé povrchové, tvoří se strupy, které místy praskají.
Do nemocnice ji dostaneme jenom násilím a k tomu zatím nejsme odhodláni. Na bolest si občas stěžuje, především v noci, ale zatím ji to nebolí tolik, aby chtěla jít k jakémukoli lékaři.
Rádi bychom zkusili i léčbu podle Vás, protože bylinkám a přírodě maminka věří - což je základ
Děkuji za odpověď a hned po ní činím objednávku.
Láďa K.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele