Téma: Štítná žláza, je operace nutná? 30X172/67

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2012-12-02 12:02:12, odpověď na #16229 ukázat v kontextu reset

Lékařka pravděpodobně předpokládá změny ve žláze, které vedou k rakovině. Dříve se ze šž odebírala jen postižená část, ale to je složitější operace. Já takhle na dálku vidím problém ve špatné inervaci od zablokované krční páteře, od toho poruchu místního prokrvení, což šž vyhodnocuje jako nedostatek J a zvětšuje se ve strumu. Porucha prokrvení ale vede i k lokálnímu překyselení, které může být příčinou mutagenních změn, takže by to asi chtělo ověřit na markry nebo biopsií. Podle mne je asi na pravé straně kolem C5 blok nervu, protože nosíte hlavu příliš dopředu. Narovnejte se, vyprste a narovnejte hlavu. Doporučuji krk rozmasírovat dle mého soudu geniálním panem Vrškem alespoň na hodinu a pak případně za mnou do poradny pro celková specifická doporučení.. OKH + MO+½ + ½ lžíce s jídly 3xD JK 1 lžička do decky vody 3xD po jídle + Kelp 2 tbl. CK 2 lžičky do 2 dcl vody 3xD mimo jídla. MO+ 10 ml na dámskou vložku a udělat obklad na krk na půl dne nebo přes noc MO+ rovněž masírovat krk a šíji v nahrbené poloze. Novpoklony 15-20 3xD, hlavou cvičit do všech stran při každé volné chvilce. Sif6 10-12 min. 2xD Na noc tmavý kulich a stáhnout až po bradu.

Více viz obecné zpracování: Autoimunitní poruchy a chorobyŠtítná žláza obecně

 

Janulka.k 2012-11-29 20:21:21 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,

je mi 30 let, měřím 172 cm, vážím 67 kg. Necelý rok a půl beru lék Letrox, momentálně Letrox 75.

Lékařský závěr: Chronická autoimunní thyreoditida v asymetrické polynodosní strumě, subklinická hypothyreoza.

Dnes jsem byla na kontrole na endokrinologii, kde mi paní doktorka důrazně doporučila odebrání celé štítné žlázy. Chci se zeptat, zda je to podle vás nutné, případně jakou bylinnou léčbu byste mi doporučil. Další kontrolu budu mít v lednu, kdy musím říci své rozhodnutí ohledně operace - odstranění, nebo podepsání, že přebírám všechna rizika.

Přikládám dnešní zprávu ze sonografie:
štítná žláza se zobrazuje asymetricky, PL je zvětšený, žláza je dobře ohraničená. Parenchym žlázy je hrubě zrnitý, hypoechogenní, nehomogenní, s uzlovou přestavbou, vpravo lalok prakticky kompletně uzlově přestavěný, splývajícími ložisky, 1 ostřeji ohraničené ložisko je vel. 16x15x17mm 2,0ml, vlevo pak nehomogenní uzel smíšené echogenity vel. 12x11x14mm 0,9ml. PL 23x22x55mm - 13,6ml, LL 16x17x48mm - 6,5ml. Žláza nezasahuje retrosternálně, trachea je ve střední čáře, cévní svazky volné, uzliny na krku nediferencuji. Závěr: Struma polynodosa, celk. objem cca 20ml. Velikost uzlů stacionární. Na kruku palp. nevelká štítná žláza, klinicky euthyreoza, AS prav. klidná, TK 140/80.

Za jakoukoli radu předem moc děkuji!
Přeji pěkný den,
Jana Kůstková

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele