Téma: Bolesti nohou, šlach a kloubů nepravidelné 19X157/51

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2012-12-30 02:33:07, odpověď na #16350 ukázat v kontextu reset

Je to problém z depozice metabolitů ve vazivech a v chladných částech víc za doprovodu lokálních křečí překyselených svalů. To celé je důsledkem toho, že moc myslíte a vůbec nedýcháte a tak nemají játra čím detoxikovat metabolity, které si schováváte na své tělesné smetiště - vaziva. Doporučuji objednat se co nejdříve k panu Vrškovi aby povolil svaly v latemtní i skryté křeči a pak za mnou do osobní poradny. Lokality mazejte 10 minut K1 a následně masírujte s měrem k srdci silněji a pomalu MO 2xD a Zateplete!!!!! Přidejte i páteř od zadku ke lbi, vše udržovat neustále v teple ve dne v noci. Nenosit podpatky, doporučuji speciální mechovou obuv MBT nebo Joya. AK + GK 2+1 lžička + Gelmodel premium 1 lžíce do 2,5 dcl vody 3-4xD mimo jídla a k tomu Q10P a Litozin, případně když to prkenice dovolí 2 tobolky GY. Na noc Křem 1 lžíce do decky vody + B komplex forte 1 tbl. Dle možností Novpoklony 15-20 3xD, dýchat Sif6 8-15 min., hlavně při únavě a před spaním, nebo přidat pohybové aktivity se zadýcháním. Na posílení proti únavě začněte s EVE ½ lžíce s jídly 3xD a postupně dle finančních možností přidejte i OKH ½ lžíce s jídly. JK 1 lžička do decky vody 3xD po jídle Sif6 5 minut každou hodinu sezení nebo novpoklony. Na spaní kulich až po bradu. Somaphin 3xD alespoň měsíc. (máme jich skladem pár posledních) Zadbalon by také prospěl zádům 4xD půlminutu.

Více viz obecné zpracování: Bolesti kloubů

Jana Dobrá 2012-12-27 12:31:39 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, ráda bych se s vámi poradila ohledně problému, který mne trápí více než pět let.
Od 7 do 13 let jsem tancovala latinsko-americké tance, kvůli bolestem v achillových šlachách jsem přestala. Byl mi diagnostikován menší zánět, po půl roce se vše zdálo být v pořádku. Zhruba rok od skončení se mi problémy znovu objevily. Tentokrát byl zánět vyloučen. K problémům se šlachami se přidaly i problémy s koleny a kyčlemi. V kolenou i kyčlích mi "rupe", bolest je to někdy ostrá jindy tupá, absolutně nepravidelná(vůbec nezávisí na tom, jestli jsem předtím vyvíjela nějakou aktivitu). Ale vždy velice intenzivní-v tu chvíli mi dělá problém se vůbec postavit na nohy a ujít pár kroků. Téměř neudělám dřep, nemůžu běhat. Ráno se často budím unavená, jako kdybych přes noc běžela maraton. Bolest většinou začne v jedné končetině a prorůstá ze zhora dolů nebo i naopak. Někdy trvá pár minut, jindy i celé hodiny. Několikrát jsem byla na rentgenu a sonu kolene i šlach-vše negativní. Byly mi naordinovány chondropatika i rehabilitace(ultrazvuk, iontoforézní léčba) Nepomohlo nic. Naposledy mi bylo sděleno, že je to růstový problém(tzv. syndrom dívčího kolene) a že mě to samo přejde. Jenže podle rentgenu mám růstové štěrbiny úplně uzavřené už od 14 let. Bývám také často unavená a bolí mě hlava. Šlachy se snažím posilovat(balanční cvičení atd.). Prosím o radu.

Jsem žena, 19 let, 157 cm, 51.5 kg, tohoto času studentka (3x týdně pohyb ve formě aktivní jízdy na koni+ zdravotní procházky se psem).

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele