Téma: Opuchlý jazyk, poleptané sliznice od léku a křeče pantů čelistí 68X168/100

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2013-04-08 02:49:01, odpověď na #16797 ukázat v kontextu reset

Do ůst během dne z rozprašovače stříkněte RK 2-8xD a na noc dejte podržet a pomalu polknout 1 lžíci MO+. MO+ také 3xD mazejte svaly a kloub čelisti. Na spaní teplý kulich až po ústa, aby se kloub a svaly vyhřály!



Více viz obecné zpracování: Zánět obecně a konkrétně zánět dutin


Dr.Kačka 2013-04-07 13:10:02 ukázat v kontextu reset

Dobrý den pane Nový.
Prosím o radu, jak pomoci mamince - věk 68 let, výška cca 168 cm, váha cca 100 kg - tyto údaje jsou odhadem, hrbí se a zhubla v nemocnici. Je už dlouho, co je v důchodu, bez většího pohybu jako by si kompenzovala 20 let těžké práce se stavbou domu /byla tátův hlavní pomocník a přidavač/ mezi nočním šitím sériových výrobků spodního prádla, prací na zahradě, chováním domácího zvířectva/slepice, kozy, králici, krůty,prase/ a staráním se o nás 3 děti.
Od mlada, co mamču pamatuji, ji trápilo astma, které získala v mládí prochladnutím při sportování a zanedbáním léčby problému.
Nyní byla tedy 2x za sebou hospitalizována v nemocnici kvůli akutnímu zánětu prudušek.
Kromě "kapaček" s léky a výživou dostala ještě lék ve spreji a tabletky, kde ji nikdo neupozornil, že po jednom tom léku si musí ihned po podání vypláchnout ústa, takže došlo k poleptání ústní sliznice, má bolavý oteklý jazyk a křečovitě stažené čelisti a bolavé panty. Po propuštění z nemoc.ošetření měla silné střevní problémy a zvracela, což bylo o ta bolavá ústa ještě nepříjemnější než normálně.
Podávali jsme jí doma bylinkové čaje - průduškovou směs a jiné s troškou naškrábané dužiny Aloe a urputné střevní poblémy po 1 dni pominuly. Nyní je už jen hodně zesláblá a trápí jí ta ústa.
Daří se jí spát, což jsme také moc rádi.
Zatím zvládne do sebe dostat umixovaný banán a naškrábanou jablečnou dřeň. A průduškový a mátový čaj. Není to špatně? Ona to vyžaduje a dobře je snáší a my jsme rádi, že vůbec pije. Sice pomalu, po půlšálcích, ale pije.
Dívala jsem se do Vaší poradny a jako nejlepší pro zhojení ústní dutiny jsem vyhodnotila Dubové kapky, vím jak umí dub hojit, ale nevím si rady s těmi křečemi čelistních pantů. Jak je uvolnit.Mohl byste mi, prosím poradit? Velmi děkuji předem.
V.Čepičková

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele