Téma: Křeče v prstech na noze v rekonvalescenci s natrženým lýtkovým svalem 45X155/52

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2013-09-22 17:35:46, odpověď na #17309 ukázat v kontextu reset

Chodidlo, prsty, kotník mazat VXK a následně MO+, až nahoru. Celou nohu neustále zateplovat. Nohou poklepávat rytmus špičkou nahoru. Nezátěžově vleže protahovat a všelijak kroutit prsty, kotníkem, kolenem. Lokalitu porvaného svlu mazat K1. JK 1 lžička do 2 dcl + Sinflam 1 lžička 3xD po jídlech AK + CK 1+1 lžička do 2 dcl vody 3xD mimo jídla + Gelmodel premium 1 lžíce Sif6 5-10 min. 3-4xD (nutná náhrada za sport), před spaním pokud možno 20 min.



Více viz obecné zpracování: Křeče obecně


P.avla 2013-09-20 21:03:00 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, pane Nový,
je mi 45 let, mám sedavé zaměstnání, ale pravidelně sportuji, měřím 155 cm, vážím 52 kg. Před necelými třemi týdny jsem si při sportu netrhla lýtkový sval pravé nohy. Dle lékaře mám být tři týdny v úplném klidu, chůze jen po třech (noha + 2x berle) a pak začít lehce a postupně zatěžovat, na což se chystám příští týden. O lýtku téměř nevím, takže snad vše v pořádku.
Nastal ale jiný problém - včera mi začaly celkem intenzivně chytat křeče do prstů oné postižené pravé nohy. Hořčík piju od prvního dne úrazu (bála jsem se křečí na druhé, neúměrně zatížené noze), pitný režim mám dostatečný, každý večer masíruji celou nohu od prstů po koleno vaším měsíčkovým olejem, nohu pokládám nahoru co to jde - přesto mi chodidlo od prvního dne zatéká (nemám příliš těsný obvaz, na noc i sundavám) a teď se přidaly ty křeče... Přidala jsem od dneška ještě kalcium. Mohu poprosit o radu jak se odkřečit?
Děkuji Pavla Marková.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele