Téma: Menstruace, bolestivé peklo 23X172/65

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2014-06-21 00:38:14, odpověď na #18575 ukázat v kontextu reset

(2) OKH + MO+ ½+1/2 lžíce s jídly 3xD JK 1 lžička do 1 dcl vody 3xD po jídle GK 2 lžičky do 1,5 dcl vody 3xD mimo jídla, dva dny před menstruací a během ní GK + VK 2+2 lžičky do 3 dcl vody 3xD Velmi efektivní na PMS je čaj z fenyklu 1 lžička 15 min spařit, scedit a přilít stejné množství piva a to pít dle chuti 2-4xD Páteř masírovat od zadku ke lbi MO, neustále zateplovat bederku (Nokilt, šátek, mikina přes bedra s rukávy na uzel) a nohy na pohmat udržovat teplé (ne teplou vodou!) Novpoklony 15-20 3xD, Sif6 15-25 min. 2xD, Zadbalon 1 min. 8xD Podsazovat pánev, nevystrkovat zadek a nenosit podpatky Navečer dynamické pohybové aktivity 60-120 min. abyste se prokysličila Na spaní tmavý kulich stáhnout po bradu

Více viz obecné zpracování: Bolestivé menzes

Ažin 2014-06-20 15:43:38 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, pane Nový,
je mi 23 let, měřím 172 cm a vážím 65 kg. V aktuální době nepracuji, poslední 2 roky práce v kanceláři (převážně sezení), předešlý rok práce za pultem v kavárně (celý den na nohách).
Moc Vás prosím o radu: mám příšerně bolestivé menstruace. První den až dva nejsem schopná absolutně fungovat, bolest mě totalně vyřadí z provozu. Pendluji mezi záchodem a vanou - záchod proto, že tam může všechno pryč (zpravidla mám s bolestmi i průjem) a vana kde si následně zahřeju horkou vodou břicho i bedra.
Antikoncepci neberu, za celý život jsem brala cca 2,5 roku. Při užívání antikoncepce problémy samozřejmě nebyly, přesto bych ráda našla jiné řešení, vracet se k pilulkám nechci.
Krvácení bych řekla, že je normální, ke konci slabé, menstruace trvá cca 4-5 dní.
Myslím, že se stravuji zdravě (snažím se vyhýbat pšenici a pečivu obecně, eliminuji E-čka a další chemii v potravinách), jím dost zeleniny i ovoce. Pohyb bych řekla, že mám také dostatečný (občas běh, jízda na kole, posilování,..)
V brzké době mám odjet do Anglie za prací a tohle je záležitost, která mě děsí. Nedokáži si představit, jak to řešit při nástupu do nové práce.
Za Vaši radu budu moooc vděčná! Děkuji
Příjemný den,
Ažin

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele