Téma: Ostropestřecová tinktura - zhodnocení domácí výroby

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2014-09-29 02:31:31, odpověď na #18986 ukázat v kontextu reset

Podle mne to reaktant s přiboudlinami, ale na dálku a bez znalosti vaší technologie to není nic moc odpověď. Problém asi bude v tom, že líh nesmí mít méně než 80%...

Pugaj 2014-09-25 15:01:06 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,

chtěl jsem si vyrobit v literatuře zmiňovanou tinkturu,
naložil jsem placatku (0,1 l) polovinou objemu ostropestřecových semen a zalil 51% slivovicí.
Vyvíjelo to několik týdnů bublinky (jednoznačně chemická reakce, ne jen nasákávání) nyní je to tinktura hnědé barvy, semena zasypána bílým povlakem. Po zvíření barva mléčné kávy.

Co jsou ty bílé částice, je to běžné?

Jak se tinktura vlastně užívá?

Děkuji.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele