Téma: Karunkula močové trubice 37X?/?

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2014-09-29 00:29:13, odpověď na #18990 ukázat v kontextu reset

(0) Bohužel jste neuvedla základní podmínky dotazu, takže obecněji. Osobně bych dal přednost vysvětlení, že se jedná o typ nezhobného nároru aktivovaného slizničním virem. Asi HPV. RK aplikovat do pochvy ředěné těsně před použitím vodou 1+4 ml 2-3xD, na noc MO+ 1-2 ml, před erotickou činností MO+ vždy GK + TK 2+1 lžička do 3 dcl vody 3xD mimo jídla + vit C 100 1/2 lžičky GY 2 tob. 3-4xD Odkyselit se a detoxikovat k mytí používat naše antibakteriální mýdlo více bychom si řekli asi osobněji



Více viz obecné zpracování: Zánět obecně a konkrétně zánět močového měchýře


valent 2014-09-26 19:30:19 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,
prosím Vás o radu.
Po porodu druhého syna (12/2012) si gynekolog všiml karunkuly na počátku močové trubice. Ta se rychle zvětšovala, takže jsem na jaře 2013 podstoupila její chirurgické odstranění. Do listopadu 2013 se udělala znova a opět operace karunkuly. Opět u urologa vše v pořádku a opět na následné kontrole u gynekologa jsem byla upozorněna, že je tam karunkula znovu. V březnu 2014 tedy opět operace, chirurgická a zároveň odstranění jinou metodou - laicky "spálení". Tento týden na náhodné kontrole u gynekologa opět byla zjištěna karunkula. Zatím malá, ale tak to vždy začalo, velmi rychle rostla.
Subjektivně nemám vůbec žádné potíže, nikdy bych na to nepřišla, nic mne nebolí, žádné krvácení, problémy u močení. Je mi 37 let, jsem na rodičovské dovolené. Předpokládám, že mi bude brzy doporučena už čtvrtá operace. Není jasné, proč se karunkula opětovně tvoří, jediná odpověď, že mám k tomu sklony.
Doporučil byste mi, jak se karunkuly zbavit, případně alespoň zamezit jejímu růstu?
Děkuji moc za Vaši pomoc.
Prokopová

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele