Téma: Bércové vředy 90X?/?

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2014-10-04 21:01:31, odpověď na #19022 ukázat v kontextu reset

(0) Bércový vřed vzniká na dolní části nohy po malém nárazu nebo i jen tak díky lymfatické a hlavně žilní nedostatečnosti. Vytékající tekutina částečně čistí metabolity zanesenou končetinu, a proto je podle mého výhodnější, když to teče, dokud se bércák neuzdraví sám v důsledku zlepšení oběhu. Upřednostnil bych uhlíkovou tkaninu, ale to dává lékař. Psychika to imprdelizuje omezením zanedbaného dýchání a tím překyselením. Sif4 - každou 1/2 hodiny 5 minut dle možností. Tančit, chodit, cvičit, skotačit (úměrně věku a stavu) JK 3 ml do 1-1,5 dcl vody 3xD po jídle MK + LVK78 1+1 lžička do 1,5-2 dcl vody 3-4xD mimo jídla Nohy mimo ránu mazat směrem k srdci VXK a MO+ 2-3xD, končetiny zateplit Na spaní 1 lžíce Sanogel do 1,5 dcl vody + 1-2 ml NK + B komplex forte. Na rány používat dubovky v obkladu.



Více viz obecné zpracování: Bércové vředy


Honzička 2014-10-02 23:02:11 ukázat v kontextu reset

Mamince je 90 let, je stále aktivní, doma se obstará, udržuje zahrádku, uvaří, myšlení a paměť ji slouží stále dobře. Užívá léky na vysoký tlak a na bolesti kloubů ( Dolmina, Nimensil).
Před několika lety měla 2 x bércový vřed na nohou, vždy do půl roku zahojený. Letos zjara se uhodila na dvou místech do lýtka jedné nohy, zpočátku malé rány se nehojí , naopak okolí ran je hodně prokrvené a rány se zvětšují. Mažeme mastí na bázi enzymů, antibiotik, salycil. vazelinou, kryjeme mřížkou .... a stále bez výsledku. Užívá zároveň Detralex 2x denně.
Máte, prosím, nějakou radu ?
Může hrát roli psychika ( smutek) ?

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele