Téma: Zánět nosohltanu, uzliny, kouření 24Y175/65

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2015-01-02 15:23:14, odpověď na #19464 ukázat v kontextu reset

(2) Kouření podrobně viz. http://www.dedekkorenar.cz/clanky/o-zdravotnich-souvislostech/o-koureni.html U vás se mi to jeví i ve spojitosti s mikroby kolem zubů. V zakouřeném prostředí se zase stejnou cestou čistí dutiny. RK aplikovat do krku rozprašovačem 3-12xD dle potřeby na krk obklad z MO+ 5-10 ml (na dámskou vložku) na noc nebo střídavě co 8 hod. (8 h ano, 8 h ne) LPK + TK + PK + vitC100 2+1+2+1/2 lžičky do 3 dcl vody 3-4xD mimo jídla + 2 tobolky GY (můžete-li si to dovolit, protože GY není levná ani po registraci) krk zateplit šálou na spaní černý kulich stáhnout pod bradu uzlinu 4xD zlehounka promasírovat MO+



Více viz obecné zpracování: Zánět obecně a konkrétně zánět nosohltanu


Dyrmon 2015-01-01 21:40:10 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,
trápí mě neustále se vracejí "nachlazení". Nebo-li bolesti v krku (věčně zarudlý krk) a zvýšená únava, zduřené uzliny.
Začalo to hlavně když jsem před dvěmi lety začal kouřit, víceméně nebyl pomalu měsíc abych se nepotácel s bolestí v krku a dalšími omezujícími symptomy.
Mám také podezření že to je z toho jak jsem nedoléčil pravděpodobně angínu (šílené bolesti v krku, neskutečná únava) medícínskou cestou, respektive jsem nebral předepsané antibiotika a "vypotil" to vlastními silami.
Po roce a půl mě začalo bolet na levé straně krku, asi zduřilé uzliny. Momentálně si vždy nahmatám uzlinu (tedy předpokládám že jde o uzlinu) pod čelistí na levé straně, dá se to jakoby vymáčknout, ale za chvíli je to tam znovu. Jde cítit i tlak při polykání. Je to normální?

Kouřit jsem přestal, ale zduřená uzlina na levé straně pokračuje. Stačí se dostat někam do zakouřené oblasti nebo k více studenému vzduchu a k tomu se například hůře vyspat a objeví se zase bolest v krku ( většinou tzv. trojuhelníku nad hrudním košem ), únava, atd..
A pak chybí už jen málo a hned zase dostanu chřipku se všemi jejími projevy.

Čím by to mohlo být?
Je možné aby bakterie (viry) z chřipkových onemocnění takhle skrytě mohli přežívat "v krku" a při jakémkoliv oslabení se hned projevit. Případně dá se toho nějak zbavit, či časem se plíce/ průdušky sami pročistí?
A čím to že kouření to mnohonásobně zhoršuje?

Děkuji za odpověď.


24, 175, 65, sedavé i namáhavé

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele