Téma: Nosní přepážka vychýlená 34Y180/80

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2015-01-18 06:39:21, odpověď na #19558 ukázat v kontextu reset

Jak správně uvažujete, opravit mechaniku bylinkami není nic moc. Nicméně všechny operace zde jsou velmi nepříjemné a je nejlépe je udělat v ranné dospělosti včas, aby se to hojilo.
Vzhledem k tomu, že jste se s tím dožil dneška, lze vám ulevit RK z rozprašovače do krku a po silné duševní přípravě i do nosu, což by mělo zduřelou sliznici zatáhnout. Její údržbu zařídí přes noc teplý černý kulich až pod bradu a vyhřát, mimo jiné.
K pití PK 1/2 lžíce do 2-3 dcl vody a pít mimo jídla 4xD
Voňte kolem za studena eukalyptem.
Narovnejte šíji.
Zadbalon 4xD minutu
Cvičit často novpoklony se také velmi osvědčilo. Víc k tomu pískání asi osobně.

Lukáš K. 2015-01-17 10:05:10 ukázat v kontextu reset

Dobrý den pane Nový, chtěl bych se zeptat, jestli existuje nějaká možnost, jak se vyhnout operaci nosní přepážky (septoplastice). U pravé nosní dírky mám tuto přepážku od středu vychýlenou téměř až na druhou stranu, kde hrozí srůst, a z tohoto důvodu se mi na tuto stranu hůř dýchá, jsem poměrně často zahleněný a objevily se i potíže se zalehnutým pravým uchem včetně nepatrného pískání. Operaci bych rád nechal jako poslední alternativu, i když předpokládám, že jelikož se jedná o kostní deformaci, tak se s tímto asi kromě operace nedá nic dělat. Ale i přesto bych Vám byl moc vděčný za odpověď a Váš názor, jestli je v tomto případě operace vždy nutná a je to to jediné řešení. Je mi 34 let, měřím 180 cm a vážím 80 kg. Přeji hezký den a mockrát děkuji! Lukáš.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele