Téma: Nosní mandle, časté záněty středouší 3,5X?/?

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2016-02-02 11:01:32 ukázat v kontextu reset

RK 3-8x denně rozprašovat (rozprašovač na 100 ml lahvičku) stříknout do krku, pro velice otrlé lze i do nosu (před užití do nosu 1:4 vody stříkačkou do nosu).

Na akutní stav: PK ½ čajové lžičky (1 ml) + GP 1 čajová lžička (2,5 ml) + ¼ čajové lžičky prášk. vit. C do 1,5-2 dcl (sklenice) vody (čaje), pít mimo jídla (30 min před, nebo 2h po jídle) dle chuti několikrát denně.

Preventivně by bylo možné podávat: LPK ½ čajové lžičky (1 ml) + 1 čajová lžička (2,5 ml) do 1,5-2 dcl (sklenice) vody (čaje), pít mimo jídla (30 min před, nebo 2h po jídle) 1-2 denně.

Čelo, obličej (směrem k uchu) mimo oči, hruď (od středu do podpaží mazat, záda masírovat (od kostřče k hlavě) MO (v ehopu zvolit MO+) 1xD až 2x týdně.

Na spaní černý kulich až po bradu a dýchat skrz něj. Textil prohřeje dutiny a nutí nás více dýchat i v noci, černá barva brání vstupu světla z ulic pro produkci hormonu regenerace melatoninu.

Na dýchání Sif4 asi 5-10 minut 2-4xD. Patrně budete muset koupit Sif6 a jít příkladem. Nebo dechový hudební nástroj stejně času. Dlouhodobě.

Eukalypt: vonět kolem za studena (trochu na talířek, na misku a třeba na poličku).

Máme i Elektrosolnou jeskyni Salin.



Více viz obecné zpracování: Zánět obecně, nebo konkrétně zánět ucha a středouší


annamarie 2016-01-31 15:44:27 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,
moje dcera (3 a půl roku), se potýká s velmi častým zánětem středního ucha. Od prosince ho prodělala už třikrát vždy na levém uchu. Záněty měla už dříve, ale nikdy ne takhle často za sebou (začala chodit do školky)...v noci začala také chrápat, dýchá pusou, chrčí, nosem se prakticky nemůže nadechnout, občas zadrží dech a pak se náhle nadechne pusou - zní to strašně...doktoři čekají, až pomine zduření sliznic po posledním zánětu (kontrola v půlce února), doporučují chirurgicky odstranit nosní mandli...moc se mi do toho nechce, ale samozřejmě pomoct ji musím, takže když to bude nezbytně nutné, na operaci půjde...., máte nějaký návrh? zkušenosti?
Děkuji Fremuthová

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele