Téma: Artritida juvenilní idiopatická 5X?/?

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2016-02-08 16:34:41 ukázat v kontextu reset

PPK + GH 1 + 7 ml (lze kapátkem) do 1,5-2 dcl vody, pít dle libosti 2-5x denně.

Víčka, kolem očí: PVO maže se kolem očí, na víčka, NE do očí. 2-4x denně tenkou vrstvu, aby to neteklo.

Detoxikace:

OO-KH 1 lžička 3x denně mimo jídla 14 dní.

JK 0,5 ml (též kapátko) do 1 dcl vody 3xD po jídle.

Páteř masírovat od zadku k hlavě minimálně 10 minut MO (v ehopu zvolit MO+).

Na dýchání Sif4 asi 5-10 minut 4-6xD.

Na spaní černý kulich až po bradu a dýchat skrz něj. Textil prohřeje dutiny a nutí nás více dýchat i v noci, černá barva brání vstupu světla z ulic pro produkci hormonu regenerace melatoninu.

Zvažte možnost Osobní poradny (Praha, Pardubice).



Více viz obecné zpracování: Artróza

co s tím 2016-02-07 22:33:00 ukázat v kontextu reset

Vážený pane Nový,

obracím se na Vás s prosbou o radu ve věci onemocnění mé 5ti leté dcery. V lednu 2013 ji v necelých dvou letech byla diagnostikována juvenilní idiopatická artritida. Předcházela tomu na podzim prodělaná salmonelóza s vysokými horečkami, která toto prý zaktivovala, následně jí na Vánoce 2012 oteklo levé koleno - bez bolesti, trochu ji to omezovalo v hybnosti, takže kulhala. Silvestra jsme strávili v nemocnici "na pozorování", pár týdnů brala Nurofen ve vyšších dávkách, když toto nezabralo, usoudilo se na JIA.
V únoru 2013 byla provedena punkce kolene s lokální aplikací Lederlonu. Od té doby klouby klidné, pouze přechodně 2015 léto zvětšení stejného kloubu, nebolestivé, nelimitující pohyb, samovolně vymizelo, možná následkem úrazu, o které není v poslední době nouze. Pro základní diagnozu byla sledována na očním odd., kde byla cca rok po provedené punkci zjištěna uveitida, nasazeny kortikoidy většinou Flarex, občas při zhoršení PredniPos nebo Dexamethason (což zase pro změnu způsobovalo zvyšování očního tlaku na cca 28), oči střídavě postižené obě, při vyšších dávkách se obvykle upraví, po vysazení se opět zánětlivé buńky objeví, cca do 4-5ti týdnů. Dle oční lékařky to není nic zásadního, většinou několik zánětlivých buněk, ale od r. 2014 má kortikoidy v jednom, druhém, popř. obou očích nepřetržitě. Prof. MUDr. z Nemocnice Ke Karlovu, Praha - kde jsme sledování na revmatologii neustále uvažuje o celkové léčbě metotrexátem.
Minulou středu jsme byli opět na kontrole jak na očním, tak na revmatologii. Na očním byly opět zjištěny zánětlivé buňky v oku, kdy bylo sníženo podávání Flarexu, prý na to má vliv prodělaná angína s podáváním penicilinových ATB a předcházející očkování živou očkovací vakcínou. Do budoucna, pokud se stav výrazně nezlepší a bude nadále takto kolísat, také oční lékařka doporučí celkovou léčbu. Na revmatologii paní profesorce již evidentně došla trpělivost a vyčetla mi, že oční lékařka nekoná a že ona by metotrexát nasadila již před půl rokem. Přetlumočila jsem jí výrok oční lékařky a domluvili jsme se, že se opět uvidíme za měsíc, jak na očním, tak na revmatologii a domluvíme se na dalším postupu - pravděpodobně tedy zahájení léčby metotrexátem.
Jsem už skutečně zoufalá, metotrexát do dcery cpát nechci, ale bylo mi řečeno, že pokud se léčba nezahájí, co nejdříve, mohlo by dojít k poškození očí. Obracím se na Vás proto jako k poslední možné naději. Do dnešního dne se zdálo, že to není tak horké a že několik zánětlivých buněk v oku, dle vyjádření oční lékařky, není důvod k zahájení celkové léčby. Dnes se však názor a situace rapidně změnila a já už půl dne uvažuji, jak udělat maximum pro to, aby k nasazení toho šíleného preparátu nemuselo dojít.
Zní to banálně, ale skutečně jste naše poslední naděje před naprostou rezignací. Tak ráda bych s tím bojovala, ale potřebuji vědět jak. A zda je to vůbec reálné, dosáhnout s Vaší pomocí nějakých viditelných výsledků do další kontroly tj. 2.3.2016.
Ve Vaší on-line poradně jsem narazila na příspěvek, kde radíte pro léčbu JIA u 8mi letého chlapce s kloubní formou využít následující preparáty v dávkování:

OO-KH 1 lžička s jídly 3xD
JK 1 ml do půldecky vody po jídlech dle možnosti furt
Lokalitu mazat MO směrem k srdci
Mimo jídla GH 1/2-1 lžíce do decky vody a přidat LVK a CK po 1/2 ml 3xD
Na noc 1/2 lžíce Sanogel mixovat do 1/2-1 dcl vody a přidat 16 kapek NK + B komplex malý
Na spaní černý kulich až pod bradu
Zadbalon 6xD půlminutu
V delším klidu Sif 4
je to asi od jater a návazně páteř a hypoxie

Mohu stejně (mimo mazání) aplikovat na dceru? Velice děkuji za Váš čas, který jste si ušetřil pro přečtení mého dopisu a budu Vám neskonale vděčná za jakoukoliv radu.

S přáním krásného večera, dne i týdne

Katka

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele