Téma: Natržená hráz po porodu, hematom 36X?/75

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2016-06-04 14:44:39 ukázat v kontextu reset

Tamponovat REK a po 5 minutách mazat MO+ ideálně několikrát denně. Vždy po stolici, koupání.
Na mytí i na praní používat dlouhodobě Tekuté antibakteriální mýdlo Dědka kořenáře. Obsahuje REK, takže nejen myje špínu, ale odmývá patogenní mikroorganizmy.

Do půlhodinových sedacích koupelí si dávejte zápar 20-30 minut z přesličky, řebříčku a měsíčku vždy hrst na lavór (cokoliv by chybělo, nahradit heřmánkem).



Více viz obecné zpracování: Rány nehojící se


maha 2016-06-02 14:18:02 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, porodila jsem 27.5.brzy ráno syna Filípka po dlouhém porodu, vše šlo přirozeně, lékař mi řekl po zkontrolování hráze, že je tam pouze oděrka. Nemohla jsem si moc sedat, hodně to bolelo, ale říkala jsem si, že tak to je. Za 3 dny mě viděla moje porodní asistentka, kterou jsem upozornila, že se mi na tkáni u hráze a pochvy něco nezdá. Řekla, že se tam něco natrhlo a vznikl hematom. Rozhodla jsem se, že nepůjdu už na žádné šití a budu místo léčit všemi možnými přírodními způsoby, protože teď už je na šití pozdě. Je mi 36 let, vážím 75 kg po porodu, tep jsem si teď naměřila 90 tepů za minutu. Ráda bych vás požádala o radu, jaké bylinky použít např. k sedavé koupeli a co dál je možné. Děkuji mockrát. S úctou, Jarka Veselá

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele