Téma: Koloidní stříbro - domácí výroba

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2016-06-13 15:52:38 ukázat v kontextu reset

Netrapte se  s mcS, protože těch 28 odpovídá zřejmě vámi použité vodě a přítomným iontům po elektrolýze. Stříbrný koloid by neměl být vodivý, a proto nelze vyloučit měřením na bázi vodivosti to, že pan Hrdlička to dělá z destilky, což lépe poznáte na barevnosti roztoku lehce do žluta. Tak se určitě zabarvil i váš roztok po dvoudenní sedimentaci. Při probíhající elektrolýze je to docela dobře vidět pod šikmým světlem např. baterky. Podle mých pozorování je nepatrná vodivost roztoku přínosná, protože uvádí ionty stříbra lépe do aktivity. Nepřehánějte to s koloidním stříbrem vaší výroby nad spotřebu 5-10 l za rok, abyste si nevyzkoušel argirii (modrá kůže).

Jeronimo 2016-06-04 00:37:35 ukázat v kontextu reset

Zdravím a přeji pěkný den/večer,záleží na tom...Objednal jsem si u Vás stříbrné elektrody a skouknul na Váš jednoduchý návod,dle něho jsem ,,vyhrabal" kvalitní zdroj ss proudu,poháněl vysílačku,cca 12.8V a až do 10A.Výroba probíhala přesně jak jste popsal,ale pak se výroba zasekla na 28 mikro/siemens.Tato hodnota mi samozřejmě stačí bohatě,ale jde mi o to,proč se to zastavilo na těch 28 m/s ,zdroj je ,,tvrdý" stejně jako ty 9V baterie a stabilní,elektrody,jsem v průběhu výroby měnil a i čistil.Nemáte ponětí čím by to bylo?
Jo a s Vašema názorama například na EU apod. souhlasím na 100%,přístup EU k nám mě silně znechucuje.
Koupil jsem KS od pana Hrdličky z Vratislavic n Nisou (u Liberce) 310ml za 250 ,-Kč,nevím jak ostatní,ale já mám přístup k měřákům a zjistil jsem,že jsem si koupil čistou destilovanou vodu,VAROVÁNÍ PRO OSTATNÍ.Pěkný víkend Jeronimo.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele