Téma: Záněty močových cest opakující se od tří let, infekce v dýchacích cestách 12X165/55

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2016-06-14 06:07:12 ukázat v kontextu reset

Doma vždy mít a kdykoliv použít:
RK ideálně s rozprašovačem (jde na 50 i 100 ml lahvičku) 1-3 stříknutí do krku, 3-12x denně.

Pokud soda přináší úlevu tak jde nejen o infekci v urologickém traktu, ale i o překyselení organizmu. Nejčastější důvody překyselení jsou: Přidušení z nedýchání. Sladkosti a nedostatek pohybu.
Dýchat Sifonem 6 z počátku 5 minut a dle možností po čase zvyšovat až na 20 minut 10-3x denně.
JK 1 čajová lžička (2-2,5 ml) + Dologran (v éšopu typ J s jódem) 1 čajová lžička do 1-1,5 dcl vody 3x denně po jídle.
OO-KH 1 čajová lžička na pokrm, nebo po jídle 2x denně (ideálně ráno a v poledne).
Zadbalon 4x denně 1 minutu.

Nejíst bílou mouku, cukr, sladkosti, margaríny, ani palmový olej (raději rostlinné oleje), uzeniny, taveňáky, ostrá cizokrajná koření (s výjimkou kurkumy), potraviny barevně tepelně výrazně změněné (smažené, pražené.
Jasné NE pro sladkosti, cukrovinky, sušenky, slané brambůrky, kakao (pro některé je alergenem), slazené a chemické tyčinky… Pokud musí být sladké, tak vlastní výroby bez použití cukru (například se Stévie).

Při zánětu močových cest:
Medvědicová směs LPPK ½-1 polévková lžíce (5-10 ml) + 2 tablety (1 lžička práškové = 3 g) jedlé sody do 2-2,5 dcl vody, pít mimo jídlo (30 minut před jídlem, nebo 2 hodiny po jídle). Tuto kombinaci připravovat a užívat 5-3x denně po dobu 5-14 dní.

Záněty dýchacích cest:
PK 4 ml (dávkovat lze kapátkem) + GH 1 polévková lžíce (10 ml) do 2 dcl vody, pít mimo jídlo (30 minut před jídlem, nebo 2 hodiny po jídle). Tuto kombinaci připravovat a užívat 3-4x denně.
Eukalypt vonět kolem za studena (trochu na talířek, na misku a třeba na poličku).
Na spaní černý kulich až po bradu a dýchat skrz něj. Textil prohřeje dutiny a nutí nás více dýchat i v noci. Černá barva brání vstupu zbytkového světla pro zlepšení produkce regeneračního hormonu melatoninu.



Více viz obecné zpracování: Zánět obecně a konkrétně zánět močového měchýře


fialka73 2016-06-12 16:23:54 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, ráda bych poprosila o radu pro 12 letou dceru. Od tří let trpí na opakované záněty močových cest, většinou na podzim a na jaře, často spojené s infekcí v horních cestách dýchacích. Průběh zánětu je bez teploty. Velkou úlevu pocítila, když se napila jedlé sody rozpuštěné ve vodě (Vaše rada z dotazu v poradně). Měří 165 cm a váží 55 kg. Moc děkuji předem za radu.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele