Téma: Palec u nohy hnisající otevřenou ranou, cukrovka, vysoký tlak, dna 61X178/95

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2016-07-01 21:39:02 ukázat v kontextu reset

Dubové kapky jste měla použít hned, jak to začalo bolet jako obklad. Nyní v důsledku překyselení se asi vytvořila nádorová geneticky změněná tkáň, kterou musí opravit chirurg. Pro lepší prokrvení lze mazat celou nohu VXK a následně MO+ směrem k srdci.
Ve Vašem případě by bylo vhodné podporovat prokrvení končetin, doporučuji:
Dýchat Sifonem 6 z počátku 5 minut a dle možností po čase zvyšovat až na 20 minut 10-3x denně. A jinak pokud možno Ještěrčí dech častodenně.
OO-KH (v éšopu zvolte variantu OO-KL) ½ lžíce 2-3x denně (1-1-0 až 1-1-1 = snídaně-oběd-večeře) nejlépe do jídla, nebo při jídle.
CK 1 čajová lžička do 1,5-2 dcl vody, pít 3-6x denně po jídle.



Více viz obecné zpracování: Rány nehojící se


pusinova 2016-06-28 21:20:36 ukázat v kontextu reset

Velmi prosím o radu, mám 61 let, 95 kg, 178 cm. Trpím cukrovkou, vysokým tlakem a dnou, jsem ženou v důchodu. Nedostatkem pohybu netrpím. Hýbu se stále. Poslední 2 měsíce mne začal pobolívat palec u nohy, následovalo škubání, až se mi "provalil" hnis kolem nehtu na pravé straně a vyrostlo mi kolem nehtu jakoby "maso" (nevím jak bych to jinak pojmenovala). U nehtu se mi objevila právě otevřená rána a propustil se mi hnis a přirostla z venkovní strany palce ta živá tkáň. Ránu jsem natírala hemagelem, pak jsem začla natírat betadinem (peroxidovou mastičkou). Je to dost nepříjemné a o prst se bojím. Napadlo mne, že si od Vás koupím dubové kapky, ale pak jsem se rozhodla, že Vás nejdříve poprosím o radu jaké mazání zvolit. Mockrát Vám děkuji za radu i pomoc.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele