Téma: Zánět žaludku, dvanáctníku, štítné žláhy, příštítného tělíska, hubnutí, pálení žáha, těžkost nebo pocit na zvracení, játra, slinivka špatně fungující - co jíst? 49X168/50

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2016-07-31 06:28:00 ukázat v kontextu reset

Na zánět dvanáctníku by měli předchozí rady pomoci.
Ve vašem případě se jedná o odkrvení trávení vlivem stresových hormonů zajišťujících přežití v podmínkách přidušení a překyselení. Negativní je ale i inervace od míchy asi vlivem blokád.

Zeleninu navrhuji stejně jako u banánu vysledovat, která Vám dělá dobře.
Maso max. 1x denně není problém.
Mléčné výrobky jsou u každého jinak snášeny. Nejprospěšnější jsou zakysané mléčné výrobky.

Ovoce kvůli vyhlazení amplitudy glykemického cyklu.
Více už jedině přijít do Osobní poradny.



Více viz obecné zpracování: Zánět obecně a konkrétně zánět dvanáctníku


Voda 2016-07-23 06:05:14 ukázat v kontextu reset

Dobrý den pane Břetislave,
už jsem psala - žena, věk 49, 50 kg váha, 168 cm, tep 63/ min. Chtěla bych ještě upřesnit moje potíže. Na gastro jsem se ještě dozvěděla včera - K zánětu 16 let žaludku, 1/2 štítné žlázy, 1 příšitné tělisko . ještě přibyl zánět dvanácterníku.. Už rok hubnu, protože mi netráví, asi po 3 hodinách je mi těžko, po té co se vyprázdní žaludek..Mám strach už týden, i když beru léky mě pálí žáha nebo se mi chce zvracet. Bylinky-heřmánek, měsíček, smetánku, grep.sem. v macertáu - atomi moc ublížilo. Bojím se už něco zkoušet.Určitě mi špatně fungují játra i slinivka, neboť tučné taky nedělá dobře. Co jíst?Co nejíst - bílá mouka, cukr, kořeněné tedy i kmín? Syrová zelenina je prý těžko stravitelná. Mixuju si roz.rýžismrkví,maso si mixuju, jím rozm.banány, slepičí vývar.Banány mi dělají moc dobře. Když zeleninu syrovou - tak jakou?Měla bych jíst maso a mleč.výr.?Díky.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele