Téma: Bolest v oblasti karpálních tunelů 22X?/48

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2016-08-09 08:40:33 ukázat v kontextu reset

Mazat od dlaní přes zápěstí až po předloktí VXK 3 minuty 1-2x denně. Potom pokračovat v mazání K1 3-4 minut 1-2x denně a na konec masírovat pomalu a silou 5-10 minut MO+ zvláště po svalech, jejichž úpony na úrovni loktů bolí nejvíce (epikondyly).
BEN7 náramek na každé zápěstí je třeba cca 28 kuliček a na to nátepník (potítko, jako tenisté nebo „Gumku“ (je skladem) širokou gumičku do vlasů. Zápěstí nesmí prostydnout, ofouknout. Nízká teplota způsobí, že se látky v krvi (živiny, odpady) mění na krystaly a poškozují šlachy, chrupavky.

AK + BK 2 + 2 ml (dávkovat lze kapátkem) do 1,5-2,5 dcl vody, pít mimo jídlo (30 minut před jídlem, nebo 2 hodiny po jídle). Tuto kombinaci připravovat a užívat 3-4x denně. Ke každé porci lze přidat Gelmodel ½-1 polévková lžíce (10 ml) do 2 dcl vody mimo jídlo (30 minut před jídlem, nebo 2 hodiny po jídle) 2x denně.
JK 1 čajová lžička (2-2,5 ml) do 1-1,5 dcl vody 3x denně po jídle.

Na noc Sanogel 1-2 polévkové lžíce mixovat do 2 dcl vody + Dobromyslová směs NK 2 ml (dávkovat lze kapátkem) + B-komplex Forte 1 tableta.

Vhodné by bylo do stravy trvale zařadit kvalitní za studena lisované oleje. Vyvarujte se kouření...
Plánovaná rehabilitace jen s teplými tkáněmi.



Více viz obecné zpracování: Karpální tunel


ryznarova.jaja 2016-08-08 15:12:40 ukázat v kontextu reset

Dobrý den pane Nový,

již delší dobu mě bolí obě dvě ruce v přední části, v oblasti karpálních tunelů. Poslední měsíc se to zhoršilo, občas při zátěži mě v tom místě škubne, bolí mě to někdy v klidu, někdy při činnosti, kterou právě dělám (např. i krájení nožem..). Bolí mě to častěji a ve větší míře. Musela jsem to řešit tak, že jsem šla k lékaři, protože mě to už omezovalo v práci a bolelo i při méně náročné zátěži. Dostala jsem obstřik karpálního tunelu na levé ruce a na pravé ruce a chtěla jsem vás poprosit o radu, co mám dělat nadále. Jsem objednaná na rehabilitace.

Motnážní dělnice, 22 let, 48 kg.

Děkuji za vaši odpověď.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele