Téma: Zánět močového měchýře, následné gynekologické potíže 31X170/56

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2016-09-05 05:21:39 ukázat v kontextu reset

Akutní stav:
Doma mít a při potížích nasadit: Medvědicová směs LPPK 1 lžíce (10 ml) + 2 tablety (3 g) jedlé sody do 2-3 dcl vody, pít mimo jídlo (30 minut před jídlem, nebo 2 hodiny po jídle). Tuto kombinaci připravovat a užívat 5-3x denně po dobu 5-8 dní.
V případě vaginálních potíží do pochvy aplikovat RK ředěné: Bezprostředně před aplikací ředit 1:4 s vodou. Aplikovat pomocí gumového násadce na injekční stříkačce (5 ml) do pochvy 1-4x denně. Na noc ½-1 ml MO+.

Prevence, zlepšení kondice:
MO+ aplikovat pomocí gumového násadce na injekční stříkačce 2ml do pochvy ½-1 ml 1x denně na noc a před stykem.
GK + TK 3 + 3 ml (dávkovat lze kapátkem) do 1,5-2,5 dcl vody + Práškový vitamin C 1/3 čajové lžičky, pít mimo jídlo (30 minut před jídlem, nebo 2 hodiny po jídle). Tuto kombinaci připravovat a užívat 3-4x denně.

Detox:
OKH + Pupalkový olej ½ + ½ lžíce 2-3x denně (1-1-0 až 1-1-1 = snídaně-oběd-večeře) nejlépe do jídla, nebo při jídle.
JK 1 čajová lžička (2-2,5 ml) do 1-1,5 dcl vody 3x denně po jídle.

Další:
Na mytí používat dlouhodobě Tekuté antibakteriální mýdlo Dědka kořenáře. Též zadek a zlatá žíla po stolici (E. coli).
Dýchat Sifonem 6 z počátku 5 minut a dle možností po čase zvyšovat až na 20 minut 10-3x denně. A jinak pokud možno Ještěrčí dech častodenně = odkyselení.
Novpoklony 5-20 + Předklon v bok 4-8x + ZLZ 3x denně. Začít na spodní četnosti a postupně zvyšovat.
Zadbalon 3-4x denně ½-1 minutu.
Nejíst bílou mouku, cukr, sladkosti, brambůrky, margaríny, palmový olej, uzeniny, taveňáky, ostrá cizokrajná koření.
Jíst zeleninu ke každé porci v různých formách (syrová, kvašená, tepelně upravená, v menší míře ovoce.

Více už jedině přijít do Osobní poradny.



Více viz obecné zpracování: Zánět obecně a konkrétně zánět močového měchýře



 


Bylinkování 2016-09-02 11:22:44 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, pane Nový,
chtěla bych Vás požádat o radu, jak se léčit přírodní cestou. Na podzim minulého roku jsem měla zánět močového měchýře, který mi lékařka léčila antibiotiky Nitrofurantoin. Do třech dní jsem už obtíže neměla. V té době jsme začali intimně žít s mým přítelem. Před i po styku dodržujeme hygienu. Žádné obtíže tohoto, ani gynekologického typu jsem neměla. Až v červnu tohoto roku jsem opět dostala zánět močového měchýře. Léčil se dvěma typy antibiotik. Možná stačily pouze první, opět Nutrifurantoin. Ale asi jsem zaměnila já i lékařka pocit pálení v močových cestách s potížemi v gynekologické oblasti – pálení, nepříjemné pocity v podbřišku, svědění. Navštívila jsem tedy gynekologii. Byl proveden stěr a nejprve Nález: Corynebacterium sp., Gardnerella vaginalis, Staphylococcus epidermidis a také E.Coli. Já i přítel jsme brali Entizol (já i vaginálně) a pak já ještě vagynálně Macmiror. Další stěr ukázal, že E.Coli se neztratila: Nález: Lactobacillus sp., Streptococcus viridans, Citrobacter farmeri, Escherichia coli. Brala jsem tedy globule Nitrofurantoin. Zdá se, že tři dny po dobrání posledních globulí se stav lepší. Ač jsem při jeho užívání měla poměrně dosti nepříjemné pocity pálení. Lékařka mi vždy provedla stěr, poradila mi užávání probiotik, ale nic víc mi nevysvětlila. Snažím se tedy získat informace např. o prevenci sama. A rozhodně bych ráda šla přírodní cestou. Prosím, doporučíte mi nějaké možnosti? Ráda zkusím Vaše bylinky, oleje atd. Věk 31, zatím nemám děti, zaměstnání sedavé, poměrně náročné ve velké firmě, váha asi 56 kg, výška 170 cm. Velice Vám děkuji. Krásný pátek! AP

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele