Téma: Časté močení, dlouhotrvající, malý objem moči, zhoršené při nachlazení 41Y180/87

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2016-09-11 07:49:56 ukázat v kontextu reset

Nejste jediný vášnivý cyklista s těmito obtížemi. Naopak čím vášnivější cyklista, tím dříve a rychleji problémy s prostatou a močovými cestami přicházejí. Nicméně tím nechci odrazovat od toho pohybu. Na sedlo si dávejte tlustý molitan!
Na prvním místě bych investoval do nového/jiného sedla. Které nebude tak úzké jako se dnes moderně dělá. Cíle širšího sedla je sedět na něm na sedacích kostech, nikoliv nechávat spočinou váhu trupu (tedy sedět, dotýkat se sedla) oblastí mezi sedacími kostmi, což je bohužel nešvar hubených sedel. A Vy si tímto sezením každým šlápnutím neustále stlačujete prostatu a okolí.
Stejně tak hrozí u tenkého sedla prostydnutí oblasti mezi sedacími kostmi, tím jak se partií sedlo dotýká a v chladné dny má podstatně nižší teplotu, nežli tělo. Řešením by mohlo být znásobení tepelného vypolstrování trikotu.

Při potížích:
LPPK 1 polévková lžíce (10 ml) + 2 tablety (nebo 1 lžička = 3g) jedlé sody do 2-2,5 dcl vody, pít mimo jídlo (30 minut před jídlem, nebo 2 hodiny po jídle). Tuto kombinaci připravovat a užívat 5-3x denně po dobu 4-7 dní.

Pro dlouhodobé zlepšení kondice prostaty a močových cest bych užíval:
LVK 2-3 lžičky do 2-2,5 dcl vody, pít mimo jídlo (30 minut před jídlem, nebo 2 hodiny po jídle). Tuto kombinaci připravovat a užívat 3-4x denně.
JK 1 čajová lžička (2-2,5 ml) do 1-1,5 dcl vody 3x denně po jídle.

Zvykněte si MO+ aplikovat pomocí gumového násadce na injekční stříkačce 2ml po omytí do konečníku ½ ml 1x denně po stolici.
Bederní pás, nebo něco podobného, nosit od kostrče výš pro zateplení úponů vzpřimovačů trupu na křížové kosti a ochranu parasympatických i motorických nervů od kostrče. Udržovat nohy teplé.

Více už jedině přijít do Osobní poradny.



Více viz obecné zpracování: Zánět obecně a konkrétně zánět močového měchýře


Iveta G. 2016-09-09 13:08:16 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,

prosím o radu.
Mám 41 let, 180 cm, 87 kg. Povolání: opravář strojů (středně náročná). Vášnivý cyklista celoročně.
Před 3 lety jsem začal mít problémy - velmi časté močení, dlouho trvá, než se vymočím, pak vymočím jen trochu. V noci min. 3x (dřív v noci vůbec), i když večer už nepiju. Asi nějaký nepodléčený zánět močových cest nebo co, byl jsem tenkrát dost dlouho v ledovém bazénu a vlastně od té doby asi začaly ty problémy.
Všechna možná vyšetření na urologii jsem absolvoval, podle nich nic nezjistili. Urolog zkoušel předepsat prášky, pár měsíců jedny, nic. Pár měsíců jiné, nic.
Pak jsem zkusil neurologa, předepsal lehká antidepresiva, že by to mohlo být psychické, hodně magnesia. Je to ale pořád stejné.
Když se trochu nachladím, zhorší se to dost, pomáhá mi trochu urologický čaj.

Díky moc. Petr G.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele