Téma: Močový měchýř, tlaky a pocity na močení, bolest, pálení 4X165/60

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2016-09-15 06:31:15 ukázat v kontextu reset

LVK 3 ml (dávkovat lze kapátkem) do 1,5-2,5 dcl vody, pít dlouhodobě mimo jídlo (30 minut před jídlem, nebo 2 hodiny po jídle). Tuto kombinaci připravovat a užívat 3-4x denně. TK lze přidávat dlouhodobě do téže vody pro podporu celkové imunity.

Dubové kapky RK lze též užívat zevně dlouhodobě. Preventivně na dezinfekci krku 2-6x denně stříknout 1-4 střiky do krku dle potřeby.

Akutní stav potíží močových cest:
Doma mít připraveno a při potížích nasadit: Medvědicová směs LPPK 1 lžíce (10 ml) + 2 tablety (3 g) jedlé sody do 2-3 dcl vody, pít mimo jídlo (30 minut před jídlem, nebo 2 hodiny po jídle). Tuto kombinaci připravovat a užívat 5-3x denně po dobu 5-8 dní. Potom přejít plynule na LVK.
V případě vaginálních potíží do pochvy aplikovat RK ředěné: Bezprostředně před aplikací ředit 1:4 s vodou. Aplikovat pomocí gumového násadce na injekční stříkačce (5 ml) do pochvy 1-4x denně. Na noc ½ ml MO+ stejným aplikačním postupem.

Další:
Na mytí používat dlouhodobě Tekuté antibakteriální mýdlo Dědka kořenáře. Též zadek a zlatá žíla po stolici (E. coli).
Dýchat Sifonem 6 z počátku 5 minut a dle možností po čase zvyšovat až na 20 minut 10-3x denně. A jinak pokud možno Ještěrčí dech častodenně = odkyselení.

Zadbalon 3-4x denně ½-1 minutu.
Bederní pás (nosit od kostrče výše), kříž a bederku i nohy mít vždy v teple, nenosit podpatky, chodit přes špičky.
Nejíst bílou mouku, cukr, sladkosti, brambůrky, margaríny, palmový olej, uzeniny, taveňáky, ostrá cizokrajná koření.
Jíst zeleninu ke každé porci v různých formách (syrová, kvašená, tepelně upravená, v menší míře ovoce.

Více už jedině přijít do Osobní poradny.



Více viz obecné zpracování: Zánět obecně a konkrétně zánět močového měchýře


E. 2016-09-14 10:21:13 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, pane Nový, patrně mám problém s močovým měchýřem. Velmi často mám tlak a pocit na močení, i když močový měchýř není plný. Tlak je nepříjemný, někdy až bolestivý, jakoby pálivý . Jsou dny , kdy je to lepší a kdy horší. Zatím jsem nevypozorovalo, co zhoršení způsobuje. Při močení žádné bolesti nemám, jen trvá chvíli než se proud spustí. Někdy tlak přetrvává, i když je měchýř prázdný. Mohl byste mi doporučit nějaké vaše kapky? (165/60,věk 40, sedavé zaměstnání)
A ještě jsem se chtěla zeptat užívám tymiánové kapky a dubovky preventivně. Jak dlouho je lze užívat a kolik střiků do krku při jedné aplikaci?
Moc děkuji za odpověď
E.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele