Téma: Játra zvětšená, slinivka ztučnělá 32X163/59

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2016-09-21 05:39:21 ukázat v kontextu reset

OKH + AO ½ + ½ lžíce 2-3x denně (1-1-0 až 1-1-1 = snídaně-oběd-večeře) nejlépe do jídla, nebo při jídle.
JK + 12K 3 + 2 ml (dávkovat lze kapátkem) do 1,5 dcl vody, po jídle.
GK 2 čajové lžičky do 2 dcl vody, pít mimo jídlo (30 minut před jídlem, nebo 2 hodiny po jídle). Tuto kombinaci připravovat a užívat 2-4x denně podle pocitu..
Jestli máte domácí zvířata, tedy Tranzit a Wurm-ex dle přibalených doporučení a zvířata důsledně odčervovat. Pilně dodržovat hygienu (Tekuté antibakteriální mýdlo Dědka kořenáře).

Nejíst bílou mouku, cukr, margaríny, palmový olej, uzeniny, taveňáky, ostrá cizokrajná koření, potraviny barevně tepelně výrazně změněné (smažené, pražené, zhnědlé, konzervanty.
Nevhodné jsou sladkosti, cukrovinky, sušenky, slané brambůrky, kakao (pro některé je alergenem), spékané tyčinky a müsli… Pokud musí být sladké, tak vlastní výroby bez použití cukru (nebo jen trochu fruktózy či lépe Stévie).



Více viz obecné zpracování: Jaterní poruchy (Jaterní nedostatečnost)


Sasanka-s10 2016-09-19 21:21:33 ukázat v kontextu reset

Dobry den,chtela bych se zeptat co by jste doporucil.. je mi 32 let,jsem na materske 163cm/59kg.. Pri sonu bricha mi zjistili zvetsena jatra na 144mm a ztucnelou slinivku,jaterni testy i krevni obraz byli v poradku.. zadne problemy nemam jen mozna castejsi unava..doktorka mi pouze rekla ze mam drzet dietu a za 3 mesice se prijit ukazat.. Vim ze problem bude nejspis v jidle jim hodne sladke a hodne tucnych jogurtu syru atd. Zatim jsem tedy zacala drzet dietu ikdyz presne nevim co vynechat a co jist a chtela bych neco na podporeni.. lekarne jsem zatim koupila silymarin.. dekuji mockrat za odpoved

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele