Téma: Palec vbočený 51X161/85

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2016-09-24 06:05:32 ukázat v kontextu reset

Cvičit bude opravdu třeba. Vhodné by bylo pod vedením fyzioterapeuta zařadit potřebná cvičení do každého dne.
AK + CK 3 + 3 ml (dávkovat lze kapátkem) + Práškový vitamin C ¼ čajové lžičky + Gelmodel 1 polévková lžíce (10 ml) do 1,5-2,5 dcl vody, pít mimo jídlo (30 minut před jídlem, nebo 2 hodiny po jídle). Tuto kombinaci připravovat a užívat 2-3x denně.

Nohy udržovat stále v teple. Mazat lokalitu 1-2x denně směrem k srdci K1 a následně MO+.
Naučte se chodit přes prsty s chodidly rovnoběžně nebo s nepatrnou sbíhavostí. Stoj spatný s chodidly do V je obvykle výrazně zhoršující stav.



Více viz obecné zpracování: Vbočený palec


novádoba 2016-09-23 08:56:36 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, pane Nový. Mám na obou nohách haluxy, které se mi zhoršily cca před 4 lety. Nikdy jsem nenosila vysoké podpatky, užší boty snad jen v ranném mládí, nyní volím boty zdravotní. Haluxy má i moje matka (dědičné?). Léto jsem strávila v pantoflích, takže nohy bez potíží. Nyní jsem musela obout polobotky. Přesto,že velikost bot je dostatečná, bolí mě při chůzi palec na jedné noze - i po vyzutí mi nepříjemně lupe v kloubu 1.článku (odshora). Celkově haluxy nevypadají dobře ani v těch letních pantoflích.
Je vhodné používat nějaké komerčně dostupné korektory či zmírnit problémy cvičením palce, nějaké masti apod.? Budu Vám velmi vděčna za radu.
Děkuji.
žena, 51 let, 161/85, zaměstnání sedavé, lehce stresující.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele