Téma: Kojení, opakované ucpání mlékovodu 27X162/48

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2016-11-24 10:53:45 ukázat v kontextu reset

Prsa mazejte krouživě a směrem od hrudní kosti do podpaží 2-3x denně VXK (vcucne se rychle) a 2x denně MO+, přebytek setřít.

Spařte pod pokličkou si 2 lžičky šalvěje s 1 lžičkou pelyňku pravého v 3-4 dcl vody a popíjejte to půl dne a na další půlku si udělejte nový. Do týdne by se měla produkce mléka i záněty vytratit. V tom případě jen mažte MO+.

Vynechte v potravě fenykl, anýz, chmel, jetel, kopřivu, kontryhel nejméně na měsíc.

Dýchat Sifonem 6 z počátku 5 minut a dle možností po čase zvyšovat až na 20 minut 4-5x denně. A jinak pokud možno Ještěrčí dech častodenně.

OKHI 3xD 2 lžičky s jídly či v jídlech.

Zadbalon 3-4x denně ½ minuty.

Kaťuša 2016-11-23 07:38:58 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,
je mi 27 let, měřím 162 cm a vážím asi 48 kg. Kojím rok a půl starou dceru a jsem na mateřské dovolené. Asi půl roku trpím na velmi časté retence mléka. Objevují se několikrát do měsíce, trvají někdy 2 dny, jindy i 2 týdny a nezřídkakdy vyústí v rozvinutý zánět prsu s horečkami. Tyto retence mi také brání v postupném odstavování. Prsa se mi nedaří vyprázdnit, jsou v nich různé zatvrdliny, někdy bolestivé. Až po dlouhém několikahodinovém nahřívání ve vaně se NĚKDY podaří dostat zatuhlé mléko po troškách ven. Prsa bolí prakticky pořád, někdy jedno, jindy obě. A to i přesto, že teď kojení nijak neomezuju.
Často také pociťuji únavu až vyčerpání, bolest kloubů a svalů, nechutenství. Klasičtí lékaři to nijak nechtějí řešit, pouze předepisují na zánět antibiotika (která už mi ani nezabírají). Nepomohly mi bohužel ani laktační poradkyně. Tak to zkouším tady Máte pro mne, prosím, nějakou radu? Už jsem z opakujících se zánětů opravdu vyčerpaná - jak fyzicky, tak psychicky.
Moc Vám děkuji a přeji hezký den!

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele