Téma: Akné, flíčky 18X165/65

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2017-04-21 05:04:17 ukázat v kontextu reset

Zanícené (hnisavé tamponovat RK vícekrát denně, nehnisavé postačí tamponovat REK 1-3x denně. A po chvilce (oschnutí mazat lze MOM-Ag.

K mytí těla používat naše Tekuté antibakteriální mýdlo Dědka kořenáře.

GK + REK 3 + 3 ml (dávkovat lze kapátkem) do 2-2,5 dcl vody, pít mimo jídlo (v čase mezi 2 hodiny po jídle až 30 minut před jídlem). Tuto kombinaci připravovat a užívat 3-4x denně. Užívat dlouhodobě a vždy i večer.

Nic sladkého, jedině trochu fruktózy. Bílé pečivo také nebrat.



Detoxikace dlouhodobá:

OKH ½ lžíce 2-3x denně (1-1-0 snídaně-oběd-večeře nebo 1-1-1) nejlépe do jídla, nebo při jídle (ne 6 hodin před spaním).

JK 1 čajová lžička do 2 dcl vody 3x denně po jídle.

Dýchat Sifon 6 5 min a zvyšovat až na 20 min. 10-3x denně. A jinak pokud možno Ještěrčí dech častodenně a neustále si to připomínat. Měl by řešit výkyvy nálad a chutě.



Na spaní černý kulich až po bradu a dýchat skrz něj. Textil prohřeje dutiny a nutí nás více dýchat i v noci. Černá barva brání vstupu zbytkového světla pro zlepšení produkce regeneračního hormonu melatoninu.



Novpoklony 5-20 + Předklon v bok 4-8x + ZLZ 3x denně. Začít na spodní četnosti a postupně zvyšovat.

Zadbalon 3-6x denně ½-1 minutu.



Kdyby to bylo ještě málo, přidejte si na noc Sanogel 2 polévkové lžíce mixovat do 2 dcl vody + Dobromyslová směs NK 1,5 ml (dávkovat lze kapátkem) + B-komplex Forte 1 tableta.



Více už jedině přijít do Osobní poradny.

rypipes 2017-04-20 22:01:28 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,
již nějakou dobu (cca 4 roky) mě trápí akné. Jsem žena - 18 let, 165 cm, 65 kg, studentka - stres přiměřený, neřekla bych, že bych se nějak hodně stresovala (a to ani teď, v maturitním období). Začalo to někdy kolem 13. Na pažích jsem začala pozorovat maličké pupínky (nehnisavé) a protože mám nenechavé ruce, nedala jsem pupínkům pokoj. To je celkově asi můj největší problém. Následoval obličej - ale pořád asi nic hrozného, zkrátka puberta. No a pak přišly záda a ramena. To už bylo horší. A můj zlozvyk sedávat s rukama položenýma na ramenou tomu asi taky moc nepřidal. V dnešní době už to není tak zlé - občas pupínek, ale spousta flíčků. Následovaly ještě nohy - začala jsem chloupky vytrhávat, bohužel pak začaly zarůstat a udělaly se mi nepěkné boláky. Dnes už je to lepší (cca po 3 letech) - zbyly mi však flíčky.
Takže své aktuální problémy bych shrnula takto - flíčky na nohou, flíčky a občasné pupínky na zádech, ramenou a pažích, na obličeji flíčky (oblast kolem uší), nějaké ty pupínky (většinou menší, ale občas i nějaký hluboký většinou v oblasti dolní čeliti. Také mě celkem trápí rozšířené póry a černé tečky - obličej, dekolt, záda. V poslední době také pozoruji, že mám sušší kůži - zejména nohy a paže. Ani kůžička kolem nehtů na tom není zrovna dobře - časté záděry a celkově je hodně tvrdá.
Dopad na psychiku to rozhodně má, zvlášť takhle před létem - pokud jsem doma, je mi to jedno, ale jít ven třeba v tílku a kraťasech? Navíc když se k tomu ještě přidá nadměrné pocení, na které jsem trpěla už od puberty ...
Pokud jde o pohyb, tak prakticky nulová, pokud nepočítám cestu do školy a ze školy a v průběhu dne pochodování ze třídy do třídy. V poslední době se však snažím pohyb zařadit - cvičení podle videa, běh (nic rychlého), přes léto kolo.
Se stravou je to různé - pokud chodím do školy, je to v pohodě (pravidelný režim, zdravá strava), pak ale přijde týden, kdy si říkám, že je to stejně všechno na houby a sním co mě napadne.
Ráda bych s tím tedy konečně něco udělala. Zatím jsem si pořídila Vaše dubové kapky a GK směs (tu piju 3x denně, zatím je to ale jen pár dní).

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele