Téma: Močový měchýř malokapacitní, pocit nedostatečného vyprázdnění, ztížené močení 36X170/53

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2018-01-31 22:41:21, odpověď na #24297 ukázat v kontextu reset

V případě, že lékař vyloučil papilom (pohledem kamerou do měchýře močovodem), případně zjistil tloušťku stěny měchýře, aby vyloučil jeho zvazivování a přeměnu na nestažlivý vak jako igelitový pytlík, lze takto na dálku odhadnout, že se jedná o chronický zánět, na který by měla fungovat LPPK 8 ml do 2-2,5 dcl vody 6-3xD mimo jídla vždy s 1,5 tabletou jedlé sody. Po dvou týdnech přejít na LIK + ULK 3+3 ml do 2-2,5 dcl vody 3-4xD + 1/2-1 tabletu jedlé sody také mimo jídla a potom dle potřeby opakovat.
Dlouhodobě JK 2-3 ml do decky vody 3xD po jídlech (při nevolnosti ze sody přidat 12K 2 ml do téhož).a OKHI 2 lžičky do jídla 2-3xD.
Naučit se dýchat ještěrčím dechem a 3xD Sif6 5-20 minut.
Co hodinu tělesného klidu udělat 5-10 houpavých dřepů s protažením pánve dopředu.
Zadbalon 4xD minutu.
Na spaní černý kulich viz video.
Důsledně udržovat nohy teplé!

smoulinka 2018-01-31 10:33:06 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o radu. Už léta (cca 10 let) mám problémy s močovým měchýřem, nebo si alespoň stále myslím, že jde o moč. měchýř.
Velmi často jsem na urologii s podezřením na zánět, kde vždy dostanu preventivně antibiotika (mimochodem nikdy nepomohla, nikdy za celých 10 let nebyla zjištěna žádná bakterie, chlamydie...apod, ani u přítele). Neustálý pocit plného měchýře, šimrání, pálení někdy i brnění na stydké kosti, cítím to i velmi lehkým dotykem na moč. měchýř. Bolest ale necítím, ani řezání při močení. Nejhorší je však nemožnost se vymočit, někdy musím vyloženě hodně tlačit břichem, abych se vůbec vymočila, přesto tam vždy nějaká moč zůstává, takže za pár minut jdu znovu. Ze dvou deci vypité vody jdu několikrát (dle lékařů mám malokapacitní měchýř). Vypozorovala jsem, že se toto často opakuje po menstruaci (někdy hned někdy cca po 8 dnech po menstr.) - hormonální problém? Také zjišťuji, že nejvíce citlivé je to když sedím nebo když ležím (nejhorší situace bývá ráno po probuzení, to se nemůžu vymočit téměř každý den). Také jsem vypozorovala, že to pohybem dokážu trochu zlepšit - "rozchodím to a necítím tolik to vnitřní šimrání a tlak". Byla jsem i u ortopeda na RTG bederní páteře a kyčlí a nic se nenašlo. Ten pocit stále plného měchýře cítím téměř 24 hod. denně. Mám též bolesti celé bederní páteře a hlavně pravé kyčle. V poslední době cítím tlak i na kostrči a jakoby tlak v konečníku. Doktoři neví co se mnou, zatím mi za ta léta nijak nepomohli.
Mám velmi sedavé zaměstnání, cca 7 hodin denně u PC.
Věk 36 let, váha 53 kg, výška 170 cm.
Budu moc ráda za Vaši radu, už opravu netuším, co to může způsobovat. Děkuji

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele