Téma: Betaglukany ze syrové či sušené hlívy - využití
Celkem 2 příspěvků.
V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2018-04-08 20:48:50, odpověď na #24586 | ukázat v kontextu reset |
Trávení má zásadní problém s těžbou glukanů ze syrové houby a z houby tepelně upravené. V syrové je extrahuje až v koncové části střeva, takže nic nevstřebá, v tepelně upravené už nejsou. Tak zbývá jen sušená a jemně mletá - ale i tak je téměř nestravitelným dodavatelem glukanů. |
Kamil 2018-04-08 16:24:51 | ukázat v kontextu reset |
Dobrý den vážený pane Břetislave. Můžete mi prosím, jako chemik osvetlit využitelnost glukanu ze syrové, či sušené hlívy. Všude se dočítám, že trávení nedokáže z buněčné stěny glukan využít a tím je užívání houby neefektivní. Rád bych znal Váš názor, neboť jste mi už velmi pomohl tím co děláte. S díky a přáním všeho dobrého |
V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.