Téma: Epilepsie, dětské absence, protilátky na klíšťovou encefalitidu 6X118/20

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2018-09-15 23:16:48, odpověď na #24997 ukázat v kontextu reset

Co se týče lékařské terapie, na to nesmím odpovědět jinak, než že se máte držet rad lékaře.
Z mého: dlouhodobě 30 kapek IQK do lžíce vody (je to docela nedobré, takže přidejte sirup nebo něco dle chuti) zpít to BK 1 ml do půldecky vody 2-3xD mimo jídla. (odměrné kapátko skladem)
Tančete a hemžete se, protože potřebuje mnoho kyslíku... běhat.
OKJ 1 lžička 3xD s jídly či v nich.
Sif4 a dýchat 2-4xD alespoň 5 minut.
Záda masírujte až po hlavu MO.
Do krku 2-6xD dle potřeby RK z rozprašovače.

Janinka 2018-09-14 20:34:57 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,
prosím Vás o radu. Dcera, 6 let, 20 kg, výška 118 cm. V červenci se začala "zakoukávat", nereagovala na oslovení a to vždy na pár sekund. Postupně se to stupňovalo i na několikrát do hodiny. Před 14 dny jsme byli na neurologii, uděláno EEG, závěr epilepsie zvaná dětské absence. Pro jiný zdravotní problém (zvětšené uzliny) jí byl dělán rozbor krve, zjištěny protilátky na klíšťovou encefalitidu, dcera žádnou horečku ani jiné příznaky neměla. Na epilepsii byly nasazeny léky, po 14 dnech žádná změna, takže budou léky změněny na jiné (valproát). Prognóza je prý příznivá, je šance, že z toho vyroste. Mě nicméně velice trápí, že musím dceru 2 x denně mořit antiepileptiky. Nemám z nich vůbec dobrý pocit, děsí mě uváděné nežádoucí účinky. Co prosím radíte? Máme dále podávat léky a zkusit dceru léčit i jinak? Nebo vysadit a doufat, že to samo odezní?
Ještě bych měla dodat, že dcera je velice hyperaktivní, připadá mi, že jí mozek ty její myšlenky vůbec nestíhá - nejsem si tím jistá, ale podobné zahledění jsem u ní asi vídala i dříve a pak to vymizelo. Velice děkuji za případnou odpověď.
Jana V.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele