Téma: Bolesti žaludku, pálení žáhy, knedlík v krku 44Y173/70

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2019-11-12 23:41:35, odpověď na #26249 ukázat v kontextu reset

12K před jídlem asi 5-10 minut 3xD
MEK 6xD 3 ml do 1,5 dcl vody a pít mimo jídla. Na ten poleptaný jícen a asi by nebylo od věci tím zapíjet 1-3 lžičky MO+RO+.
Co hodinu 15 houpavých polodřepů.
3xD minutu na Zadbalonu.
Jogurty a kefíry by vám vadit neměly. Ale káva asi jo.
Naučte se ještěrčí dech. Si6 4xD 5-20 minut.
Dubovky do krku dle pocitu.
Více jen osobně.

Jar.da 2019-11-12 14:03:35 ukázat v kontextu reset

Dobrý den pane Nový,

jsem muž 44let, 173cm, 70kg (za poslední rok 7kg dole), tep 75. Moc prosím o radu/pomoc s bolestmi žaludku, pálením žáhy a "knedlíkem" v krku.
Problémy s pálením žáhy mám od mládí. Před 8 lety důkladné vyšetření, zjištěn reflux, nasazena Nolpaza, užívám dodnes. Na dlouho byl klid.
Před 1 rokem se mi ale všechno rozházelo. Začaly potíže se zažíváním, tlaky v okolí žaludku, noční ataky bolesti tamtéž, neustálé říhání... UTZ objevil žlučníkové kameny a žlučník šel ven (konec června letos).
Potíže se zažíváním ale trvají (v menší míře i síle). Musím však jíst jen málo, častěji a v klidu, jinak hned nastoupí obtíže.
Do toho začalo znovu pálení žáhy (i když beru tu Nolpazu). Po jednom silném pálení žáhy mi zůstal pocit knedlíku v krku a téměř nepřetržité škrábání tamtéž. Nevím, jestli je to od toho (poleptaný jícen/krk), nebo jde třeba jen nachlazení (ale rýma, kašel, ani zahlenění není). Toto trvá tak 3 týdny.
Mám sedavé zaměstnání u PC, ale doma práce na zahrádce, na domku. Snažím se i o večerní aspoň 1/2hodinové procházky.
Jím střídmě, mnoho let úplný vegetarián, teď ale pár let už i ryby, občas kuřecí. Nekouřím, pivko a víno si ale sem tam dám. Rád i kávu a černý čaj (denně). Nesladím a jiné sladké velmi omezeně.
Přemýšlím i o vysazení mléka (co jogurty, kefíry - taky pryč?)
Užívám delší dobu Vaši Zeměžlučovou směs a Dubovky do krku (ty už roky celá rodina na kde co)
Prosím, co mám dělat více pro zlepšení? Děkuji, J.

P.S. - Letos jsem byl na pouti v Santiagu a nedávno jsem zjistil, že shodou okolností asi ve stejný termín jako Vy. Tak jsme se tam třeba potkali/minuli
Nicméně, cestovní lékárničku mi z poloviny tvořily Vámi doporučované nezbytnosti, za což rovněž díky. Celá cesta tak proběhla bez útrap.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele