Téma: Koleno, po úraze, křupnutí, otok, bolest 55X161/76

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Kartobylinkář Břetislav Nový 2020-12-17 02:45:11, odpověď na #27528 ukázat v kontextu reset

Vypadá to na úpon vnitřní hlavy stehenního svalu pod kolenem a na křížový vaz a lékař asi bude chtít řešit i meniskus...
Zatím mazat K8 směrem k srdci a na noc obklad MO+. A MO+ masírovat stehno večer směrem k srdci lahví od rumu s horkou vodou.
K pití ROK + KK 2+2 lžičky do 2 dcl vody a pít 4xD mimo jídla.
Takovéhle případy je ale lépe řešit osobně...

novádoba 2020-12-14 16:02:33 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, pane Nový. Před rokem jsem měla úraz, kdy jsem uklouzla na náledí a padla na kolena. Pravé oteklo po 2 dnech, přidala se bolest. Mazala jsem a bandážovala pár týdnů, noha se velmi zlepšila, ale při vstávání z postele nebo ze židle mi v koleni téměř vždy křuplo, celkově jsem měla pocit nejistoty. Pak jsem si na koleno klekla asi v březnu, proces se opakoval (bolest, otok). Od té doby jsem se klečení na pravém koleni vyhýbala. Před 5 dny jsem doma pracovala a při sestupu ze schůdků jsem při došlapu ucítila silnější křupnutí a noha mi opět do 3 dnů silně otekla, bolí na omak koleno zepředu (více vnitřní strana). Nebyla jsem unavená, noha nebyla v rotaci. Byl to pouhý sestup ze schůdků. Koleno není horké ani červené, jen nad ním zepředu velký otok a k tomu bolest. Více to bolí třeba v noci, kdy měním polohu nohy.... Předem Vám moc děkuji za radu, co s tím?
žena, 55 let, 161cm, 76kg, zaměstnání sedavé.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele