Téma: Bolest pod levými žebry po jídle 22X165/54

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Kartobylinkář Břetislav Nový 2021-03-12 00:22:36, odpověď na #27907 ukázat v kontextu reset

Podle mého nacítění se se jedná o několik potíží dohromady. Máte natažené úpony břišního svalu upnutého na žebra na vnitřní straně. Lokalitu mazat 2xD K8 a na noc obklad MO+ například na vložce. Něco těžkého jste zvedala a rotovala zároveň trupem doleva.
Druhá věc je stažená Vaterská papila na dvanáctníku (asi stres, blokáda páteře Th11 a lokální zánět) a neteče do něj potřebné množství žluče a pankreatického sekretu.
Jak dýcháte povrchně a nedostatečně, tak játra nemají dost kyslíku k detoxikaci a metabolity se hromadí v lokomočním aparátu, takže vazy i svaly tuhnou. Kolem páteře přednostně.
Zadbalon 3xD minutu.
Cvičit vícekrát denně "Předklony v bok" https://youtu.be/6Aj7cwtNkVo
Také Večerní cvičení dědka...
Před jídly 1-2 lžičky 12K do půldecky vody a po jídlech JK 1 lžička do decky vody. 3xD.
Mimo jídla MEK + HK 1+1 lžička do 1,5 dcl vody 4xD.
Kvůli té slinivce by asi nebylo od věci se zpřítomnit, až PES dovolí...

Anetie 2021-03-10 22:25:05 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, moje údaje : žena, 22let, výška 165cm a váha 54kg. Zaměstnání mám vcelku aktivní, převážně v práci chodím. Pracuji na 12cti hodinové směny. V práci zvedám břemena o hmotnosti 10, 15 a občas i 17kg, podle práce. Asi 3 týdny mám problém s bolestí pod levymi žebry po jídle, bolest je intenzivnější při nádechu a spíš jde o tupou bolest. Občas se objeví i světlé průjmy. Byla jsem vyšetřena na ultrazvuku a vše v pořádku. Na krvi jsem nebyla, ale byla jsem poslána na RTG s nálezem. Skoliosa v rozsahu Th 5-10, nepřímená kyfoza a lordoza. Často trpím na ztuhlost mezi lopatkami, ztuhlost cítím hlavně při nádechu, takový tlak mezi lopatkami, krční páteř a od té i bolesti hlavy, ztuhlé trapézy. Občas při ohnutí k zemi prudká vystrelujici bolest mezi lopatkami. Ale nejvíc mě trápí ta bolest na levé straně po jídle,jelikož se v jídle pak omezuji a hubnu, což nechci. Prosím vás o radu a předem děkuji za odpověď.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele