Téma: Střevní kvašení po pečivu 47X170/78

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Kartobylinkář Břetislav Nový 2021-11-13 23:07:50, odpověď na #28662 ukázat v kontextu reset

Alkohol vyrobený z pečiva se ve střevech vykvasí přednostně tam, kde je dostatek cukru nebo škrobu a nejsou tam třísloviny například z černého čaje. Takže když se najíte čerstvého vyzrálého ovoce a zapijete to černým čajem, tak se nepotento. V téměř každém jiném případě se ale potento. Je to tím, že se kvasné plyny nestihnou vstřebávat.
Škrob je po průchodu žaludkem až ze 60 % cukr, kvasuschopný. Tak je lepší nepoužívat bílou mouku.
Kvasný líh, který průběžně dodává střevo je skvělým antioxidantem, proto si ho dělá průběžně tamo tělo samo. Pokud je stres, přidušení a psychovypětí, tak se pomnožují střevní plísně a líh se nedělá. A ani ho odkrvená játra nemohou stabilizovat na tkáňové optimum. Kvasné plyny plísní pak nafukují břicho a hned je jiný problém.
Doporučuji pečiva co nejméně a bílé vůbec, pokud nemáte těžkou fyzickou práci. Popkornové chleby jsou také dodavatelem kvasných škrobů.

brandebura 2021-11-12 16:13:39 ukázat v kontextu reset

Prosím o radu někde jste psal že ze 100 g pečiva se vyrobí 5 až 10 g alkoholu díky střevnímu kvašení,ze staršího méně. Zajímalo by mě jestli ten alkohol se vytvoří i z takového pečiva které je upečene doma z tvarohu lněné a cizrnove mouky? Je to z pečiva které obsahuje jakoukoli obilovinu nebo třeba z bezlepkové ho se netvoří? Je možné vytvořit nějaké pečivo z kterého se to neděje? Co pufovane nebo křupavé chleby? Děkuji Ilona 47 let výška 170 váha 78 tep v klidu 66 práce v kanceláři.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele