Téma: Nespavost chronická 45X174/68

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Kartobylinkář Břetislav Nový 2022-02-04 06:25:37, odpověď na #28975 ukázat v kontextu reset

Jde o vliv katecholaminů, které vás udržují ve střehu v boji o přežití. Dá se tomu předejít jejich metabolizací před spaním například 60-90 minut dynamickou chůzí s hůlkami nebo adekvátní mozekčistící aerobní činností.
Zkuste s pomocí meditace se zradlem se postupně zbavit myšlenkového haraburdí, kterého se mozek snaží odzapomenutím zbavit- Zkuste v sobě nalézt Boha vděku, který vás naučí nelpět a pochopit příčinu a důležitost křivd. Je to vyšší level moudrosti, ale kdo jiný by na to měl mít než vy. Mrkněte do mých posledních knížek, mohly by vám pomoci.
Naučte se ještěrčí dech, který umí v nočním bdělém klidu nahradit spánek z 80%. Sif6 je také pro vás učitelem dýchání...
Nechte si udělat snímek své kapky krve z mikroskopu a pravděpodobně tam uvidíte chuchvalce či řetízky výrazně znesnadňující průchod kapilárami nejen mozku, tedy přechod na anaerobní režim, který je jednou z důležitých příčin produkce katecholaminů pro přežívání.
BEN7 na dominantní ruce trojúhelníkově trojřadý.
MYK + MK 1+1 lžička do 2 dcl vody 4xD mimo jídla + Ašvaganda + DY 2 tobolky + Q10P 4xD mimo jídla.
Zadbalon 2xD
Sif 6 4xD 10-30 minut a v ostatní čas co nejvíc ještěrčí dech
Víc bychom si asi řekli za nějaký čas v osobní poradně...

Kateřina z Moravy 2022-02-03 15:46:43 ukázat v kontextu reset

Přeji krásný den, pane Nový,
několik let už bohužel velmi špatně spím a bývala jsem přitom slastný spáč. Potíže jsou proměnlivé, špatně usínám a to zvláště po desáté večer. I když usnu, budím se v jednu, dvě, tři hodiny v noci, velmi nepravidelně. Pokud neusnu brzy zvečera, tak v těchto hodinách je to ještě nepravděpodobnější. Často tak "dožiju" rána neodpočatá, nejsem schopna ani říct, jestli jsem spala alespoň krátké úseky nebo vůbec. Velkou potíží je určitě přemýšlení a vymýšlení, které se snažím zeslabovat a příliš mi to nejde.
Snažila jsem se užívat melatonin, usnout s bavlněnou čepicí přes obličej, zkoušela jsem i dýchání se sifonem. Snažím se přes den se hýbat - chodím s nordic holemi. Výsledky stále rozporuplné, někdy spím a někdy ne, jakoby bez souvislosti s předchozím dnem.
Je mi 45 let, měřím 174cm, vážím 68kg, jsem zdravá, léky neužívám, alergická nejsem, v lese ani bouřky se nebojím, dubovky používám na leccos. Covid jsem prodělala, jako zdravotník se nechala očkovat dvěma dávkami a rozhodla jsem se, že mi neublíží a nepoznamená, třetí dávce jsem se nyní vyhnula novým proděláním (žádné zvláštní změny v těchto souvislostech nepozoruji). Zaměstnání spíše sedavé, mluvím s lidmi. Potíže vznikly v chronické nespokojenosti v manželství, kdy jsem s nejlepším vědomím podnikla vše, co se dalo a po uznání porážky jsem s dětmi odešla, zařídila nový byt, umírněně se rozvedla. Nicméně spánek se mi již nezlepšil.
Mockráte děkuji za radu a laskavost.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele