Téma: Bolest bříška u miminka 6měsY?/8

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Kartobylinkář Břetislav Nový 2022-08-02 01:20:27, odpověď na #29524 ukázat v kontextu reset

Problém je v páteři. Jak zvedá hlavičku napíná pilně zádové svaly, které mu ohýbají páteř nepřiměřeně a vytvářejí blokády, a od nich nekorektní inervace omezuje normální peristaltiku střeva. Všechna cvičení s nožičkami jsou správně, ale musíte zařadit ještě masáž MO směrem k hlavě. Dejte mu na krk a nohu BEN7. Trochu ho to alespoň v noci zklidní.
Bříško lze mazat MO ve směru hodin také, ale záda spíš pomalou silou.
Rozblokování vás mohu naučit jedině osobně, když si přinesete nějaké menší dítě s sebou.

ryznarova.jaja 2022-08-01 11:40:04 ukázat v kontextu reset

Miminko Šimonek:
- věk 6 měsíců
- váha 8 kg

Rodiče Kristýna 26 let a Filip 34 let.

Dobrý den, pane Nový,
obracím se na Vás s radou, co na bolesti bříška u půlročního miminka. Šimonek se narodil týden po termínu, ale porod proběhl spontánně. Řekla bych i v pořádku s jedním zásahem (propíchnutí vaku blan).

Šimonka trápí dennodenně bolesti už v podstatě od narození, ale hodně se to zhoršilo poslední měsíc a půl. Má problém se vyprdět a nemůže kvůli bolesti přes den usnout a v noci se budí mnohem častěji. Dříve spal v noci klidně 7-9 hodin v kuse. Přes den spal klidně 2-3 hodiny (2x-3x) a teď je vzhůru klidně 4-5 hodin a nemůže zabrat, jen se kroutí, tlačí. Zkoušeli jsme cvičení s nožičkama, masáže bříška, různé kapky na zklidnění a čaje (kmín, fenykl), všechno ale pomohlo jen trošku a na chvíli. Vyhýbám se od začátku nadýmavým potravinám a vyřadila jsem i na měsíc v podstatě všechny potenciálně alergizující potraviny (i BKM), ale pár dní to bylo lepší a pak se to zase zhoršilo. Teď od víkendu zkouším na 3 týdny vyřadit lepek.

Děkuji za Vaší radu.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele